zaterdag 1 september 2012

Aubergine

Restaurant Aubergine hebben we net als Boreas tweemaal bezocht.

Eerste keer 2011:
De eerste keer was tijdens de restaurant-week. Daarnaast was dit de eerste keer in een restaurant met 1 ster. We zijn verkeerd begonnen, oftewel eerst met 2 sterren en 3 sterren. Dus we wisten ook nog niet wat de verschillen zouden zijn t.o.v. van de 2 en 3 sterren.

De lokatie is mooi, vlak bij de Maas in het dorpje Steijl. Mooi pand, sfeervol interieur en mooi ontvangst. De mogelijkheid om buiten te zitten is er wel, maar hebben we gezien de tijd van het jaar niet benut.

Het aperitief van het huis kon mij niet zo bekoren. Een mousserende wijn, maar een vruchten likeur. De smaak was wat aan de matte kant.
De amuse was lekker maar verraste niet wat betreft smaken. Dit hebben we wel toch wel vaak lekkerder gehad.

De vier gangen waren goed. Niks bijzonders, gewoon lekker gegeten. De sommelier had toch moeite met het op tijd inschenken van de wijnen. Maar de wijnen waren in ieder geval goed gekozen.

Eten: 7
Wijn: 7
Bediening: 7
Inrichting: 8


Tweede keer 2011:
Aangezien dit ons eerste 1 ster restaurant was begin 2011, en we er gegeten hebben tijdens de restaurantweek waren we nieuwsgierig of de kwaliteit hoger zou zijn buiten de restaurant week.

We hebben er dus een tweede maal gegeten. Dit was ongeveer drie kwart jaar later. De amuse en het aperatief waren niks veranderd. Dit hierboven staat wat we er eerder van vonden. Ik heb trouwens gekozen voor een Port, deze was trouwens erg lekker.
De erop volgende gangen waren wederom van eenzelfde niveau als de vorige keer. Met andere woorden, we hebben goed gegeten, maar het heeft ons niet weten te verrassen.
Ook deze keer had de sommelier moeite om de wijnen tijdig te schenken. Wederom waren de wijnen van goede keus.

De avond afgesloten met nogal lang wachten op de rekening. 2 maal vragen en vervolgens niemand meer zien langslopen. Een derde keer was nodig om toch excuses en de rekening te mogen ontvangen.

Conclusie:
Een goed restaurant, lekker eten, lekkere wijnen maar nergens uitgesproken.

Eten: 7
Wijn: 7
Bediening: 7
Inrichting: 8

Location:Steijl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten