zaterdag 1 september 2012

Jean-Claude Leclerc

Als afsluiting van de vakantie (5-7-2012) hoopten we bij een goed restaurant te gaan eten. Vandaar dat we op Clermant-Ferrand aangedaan hebben. Hier liggen vlak bij elkaar 4 1-Michelin-ster restaurants.

Met andere woorden, er zou er wel een open moeten zijn waar nog een tafeltje vrij was. Op die manier bij Jean-Claude Leclerc uitgekomen. We waren ruim op tijd en liepen om 19:30 een nog bijna leeg restaurant binnen. Ontvangst was netjes, en we kregen een tafeltje in het voorste eetgedeelte. Er ging mooie kunst, en ze hadden het leuk ingericht, met de nadruk op modern.

Tijdens het nuttigen van het aperitief, wat trouwens lekker was, kwamen er meer mensen binnen wandelen. Dus rond 20:00 zaten we er niet meer alleen. De hapjes bij het aperitief waren niet echt bijzonder. Een soort van soep-stengeltjes.

We hadden een 5-gangen menu. Hier zat als derde gang een kaasplankje bij, waar we beide niet echt op zaten te wachten. We hebben gevraagd om een alternatief. Zouden ze regelen...

Voorgerecht waren Langoustines, erg lekker en zacht. Helaas zat er bij 2 van de 4 langoustines nog een zichtbaar darmkanaal. Niet zo'n prettig idee. Maar goed. De volgende gang waren lekkere coquilles, netjes opgediend.

Het hoofdgerecht was een lekker stukje vlees, verder niet heel bijzonder maar gewoon lekker.

Normaal zou op dit moment het kaasplankje komen, en in plaats daarvan hadden ze gekozen om een bordje rucola sla te serveren. Maar was het ook niet. Niet echt wat we hadden verwacht, bordje sla me dressing. Ik zou als Chef-kok dit mijn keuken nietsturen, maar goed. Smaakte verder wel ok, maar we voelden ons net 2 konijnen.

Vervolgens een klein nagerecht, waar ons de dessert-wijn niet geschonken werd. We vroegen ons af of dit een pre-dessert zou zijn, of dat ze de wijn vergeten waren. Na dit opgegeten te hebben kwamen ze met de wijn, dus we zouden nog een nagerecht krijgen. Dit smaakte ons vervolgens goed.

De wijnen werden netjes gekozen bij de gerechten, waren niet allemaal erg bijzonder, dessert wijn was trouwens goed.

Tenslotte nog een glas Cognac en Drambuie. Cognac beviel me er goed, Drambuie was niet het drankje van Monique kwamen we achter.

Wat betreft de bediening was alles keurig. Aangezien ze ons in het Engels wilden aanspreken was de hoeveel personeel dat ons ter beschikking stond voor vragen wat kleiner. Maar goed vriendelijke, correcte en nette bediening.

Dit was onze eerste ervaring in een Frans Michelin restaurant. Ik kan niet zeggen dat het verder bijzonderder was dan in Nederland, maar zeker voor herhaling (in een ander restaurant) vatbaar.

Eten: 7
Wijn: 7
Bediening: 7
Inrichting: 7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten