maandag 4 februari 2013

Niven

Zaterdag (3-2-2013) zijn we gaan eten bij Niven in Rijswijk. Dit was een etentje om de verjaardag van Henny te vieren. Absoluut geen straf.

We begonnen met het aperitief waar we meteen een ruime keuze hadden in champagnes. De keuze was ons teveel dus we lieten het restaurant kiezen. Jaap koos voor een huis aperitief, geen aanrader! De champagne beviel beter.

De avond was via een groupon deal geregeld en zou een 10-gangen diner worden. Die 10-gangen is misleidend aangezien ze de 3 amuses hier gewoon bijtellen. Beetje jammer!

We begonnen met de eerste amuse waarbij ons niet verteld werd wat het was. Na navraag bleek 'n deel ervan een stukje Gin-Tonic ijsblokje te zijn.
Tweede amuse was een bitterbal van champignon + cakeje met geitenkaas.
Derde amuse was gepocheerde ei nog in de eierschaal.
De amuses waren lekker, maar niet uitzonderlijk bijzonder. Maar zoals zo vaak, absoluut lekker om mee te beginnen.

De daarop volgende gangen waren lekker. We hadden een "pizzaatje" met daarop lekkernij, helaas voor Jaap met koriander.
Daarna een lekkere zoet soepje, was verrassend van smaak.

De verrassing kwam eigenlijk bij het "hoofdgerecht", dit was namelijk 6 frietjes met zelf gemaakte mayonaise plus 1 sparerib. Erg lekker van smaak, maar niet verwacht in dit restaurant. De volgende verrassing was dat dit al gang nummer 9 was, en daarmee werd duidelijk dat de eerste 3 amuses meegeteld waren bij de 10-gangen. De verwachting was dermate anders omdat we eigenlijk bijna geen vis en vlees hadden gehad, en we ervan uit gingen dat dit nu wel zou komen. Helaas!

De volgende verrassing was het nagerecht, wat een soort van picnic werd. We kregen 3 picnic manden met daarin voor 2 personen de ingrediënten voor een nagerecht. Verder kregen we we er een glas bij om alles bij elkaar te doen. Leuke manier van een nagerecht opdienen, wederom vreemd in een dergelijk restaurant, maar een grappige verrassingen.
De bij het nagerecht horende "sider" was niet echt een succes, dus maar goed dat we er een lekkere dessert-wijn bij hadden besteld.

De wijnen hadden we zelf uitgekozen, 3 verschillende witte wijnen. De opbouw van de wijnen was op advies van de sommelier, en deze was goed. Van minst krachtige wijn naar wijn met meeste smaak. Aangezien de keus van de wijn de onze was, kan ik hier natuurlijk geen kritiek op hebben, maar de eerste 2 waren niet bijzonder.

Na het dessert nog koffie en thee gehad met de gebruikelijke snoeperij erbij.

Bij het weggaan kregen we nog een korte tour naar hun kamer met bijzondere wijnen die ze ooit hadden geschonken. En daarna werden we aan ons lot over gelaten. We stonden met z'n vieren in de hal om de jas te krijgen. Niemand te zien, dus na een tijdje de jas zelf maar gepakt. Elske heeft de eerste batch (Jaap en Monique) netjes naar het hotel gebracht om vervolgens samen met Jeroen, Ad en Henny nog op te halen. Ook hier moesten ze wederom zelf de jas maar uit de kast pakken. Geen goeie afsluiter, maar goed.

De inrichting was van een goeie uitstraling. Gezellig met redelijk wat gemaakt hoekjes doordat de banken die er stonden erg hoog waren. Dit gaf samen met de inrichting een gezellige en warme uitstraling.

Samengevat was het een geslaagde avond. Ze hebben ons weten te verrassen met het hoofdgerecht en het nagerecht en verder was alles gewoon ruim voldoende. De bedienen was correct, netjes en redelijk attent. Water moesten we zelf inschenken, dit stond gewoon op tafel dus dat was geen probleem. Later op de avond leek de aandacht wat te verslappen.

Wat betreft de beoordeling, ik geef geen halve cijfers, dat zou hier wel op z'n plaats zijn geweest, want het was beter dan sommige andere restaurants met een 7, maar niet voldoende voor een 8.

Eten: 7
Wijn: 7
Bediening: 7
Inrichting: 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten