donderdag 23 mei 2013

Dag 12: Miami - Amsterdam

De laatste dag van onze vakantie was aangebroken. Gelukkig een goede nachtrust gehad. Dus we konden fit op weg naar de Everglades.

Uiteraard eerst de spullen pakken en nog eens proberen in te checken. Geen internet...! En buiten een tropische regenbui. Ai, als dat maar goed zou gaan vandaag in de Everglades.
Ontbijt gehaald in de lobby (met paraplu om te voorkomen dat we drijfnat zouden worden van die 10 meter). Internet lag er door de storm uit...!

Dus rustig naar de kamer verder spullen pakken. We werden netjes gebeld door receptie met de melding dat internet weer zou moeten werken. Dus ook meteen geprobeerd in te checken. Dit mislukte door onze fout, dus dan maar op vliegveld inchecken.
Toen we na 'n uur weer naar de receptie liepen om uit te checken was het aardig opgeklaard. De zon leek erdoor te gaan komen. Onze auto laten komen en op pad naar de Everglades. Wel leek Jaap's iPhone kabel pleite (lag nog in de auto dacht Jaap). Maar goed, de Everglades op onze laatste dag.

Het was ongeveer 'n uur rijden naar de Alligator Farm waar we een Airboat tour zouden doen en wat Alligators enzo zouden zien. We waren net op tijd om het voederen van de alligators te zien. Was wel geinig. Er stond rat op het menu.


Daarna naar de airboat. Een tour van ongeveer een half uur door het moeras. Waarbij de bestuurder wat leuke stunts wist uit te halen met een volle airboat (plek voor ongeveer 25 personen). Onderweg een paar alligators gezien maar verder vooral vergezichten van moeras.


Terug gekomen bij de farm, hebben we nog even een wandeling gemaakt om ook de slangen, de baby alligators en een slangen showtje te zien.


Allemaal wel vermakelijk.
We hadden nog wel wat tijd over, dus met de auto het National Park de Everglades in.


Hier zijn we naar een visitor center 36 mijl in het park gereden om vanuit de auto alvast wat te zien. Op de terugweg zouden we stops en wandelingen maken als de tijd het zou toelaten. Dus we zijn op 3 plaatsen gestopt om korte wandelingen te maken door de bossen over boardwalks. Zeer de moeite waard, we vonden het wel jammer niet meer tijd te hebben voor lange wandelingen.


Maar goed het vliegtuig riep.
Dus na de wandelingen terug richting Miami. We zouden mooi op tijd aankomen dus een goeie planning bleek achteraf.


Auto ingeleverd, ingecheckt en omgekleed. Want een dag in de volle zon maakt het er allemaal niet frisser op. Als vervanging van een douche hebben we maar zeepdoekjes gebruikt waardoor we redelijk schoon het vliegtuig zijn ingestapt (volgens onszelf, eigenlijk te beoordelen door de mensen om ons heen).
En dan zit onze vakantie er weer op.


Het werd al snel duidelijk dat we nog een keer terug willen naar Florida. En dan met wat meer tijd. Maar het is bijna allemaal bijzonder goed bevallen. Op ons eerste hotel in Miami na, maar dat zullen we maar op Bookings.com en Tripadvisor moeten melden.

Location:Miami

1 opmerking:

  1. Nou dat hebben jullie dan maar weer mooi gehad,kun je nog even op teren en dan later dit jaar nog een grote reis. Wij hebben nog een paar dagen te gaan en het verveelt ons nog steeds niet. Tot gauw xxx Theo en Ria

    BeantwoordenVerwijderen