zondag 19 mei 2013

Dag 8: Orlando

Vandaag naar Kennedy Space Center geweest. We hebben onderweg een keer of 4 tol moeten betalen. Elke keer kleine bedragen, maar wij denken dat het makkelijker kan.
De heenreis ging erg voorspoedig. Na ruim een uur waren we gearriveerd. Gelukkig hoefden we hier niet in de rij aan te sluiten voor kaartjes, want er stonden ook automaten.


Eenmaal binnen zijn we eerst de 'Early Space Exploration' in geweest, waar uitgelegd werd wie wanneer voor het eerst iets in de ruimte had gedaan. We gingen van de Mercury naar de Gemini naar de Saturn om uiteindelijk bij de Apollo uit te komen.


Daarna door naar de Rocket Garden, waar verschillende raketten opgesteld stonden.


Op naar de Nature & Technology, hier werd heel Amerikaans verteld hoe zeer Nasa zijn best doet om de natuur te helpen.
Vervolgens door naar de Angry Birds speeltuin, eigenlijk voor kinderen. Hier hebben we best even aan Teun moeten denken, die zou het hier samen met Joost erg naar zijn zin hebben met het spiegeldoolhof, spelletjes op Ipads, schieten met knuffelvogels, etc. Maar goed, alles was bezet door kinderen, dus na het doolhof zijn we doorgelopen.


Op naar de Robot Scouts. Hier werd d.m.v. meerdere filmpjes uitgelegd hoe robots Nasa helpen om erachter te komen wat er op de verschillende planeten is. Tussendoor even een hapje gegeten.
Daarna was het tijd voor de bustour. We hebben een bezoek gebracht aan een uitkijkpunt voor een van de lanceerplatformen.


Ook hebben we het Apollo/Saturn v center. Hier werden video's getoond en konden we het Apollo controlcenter (de echte, dus geen replica) voor de Apollo 8 lancering zien. Zie foto.


We mochten weer met de bus terug en waren net op tijd terug voor een 3D-film over de Hubble-telescoop. Monique was al aardig verzadigd met alle astronauten/ raketten informatie, maar Jaap wilde de film nog graag zien. Dus toch nog maar even gaan zitten. Het was een leuke film, over de Hubble-telescoop en hoe deze weer gemaakt is. Daarna was het tijd om weer richting motel te gaan.
De Tomtom op een route gezet om tolwegen te vermijden. Helaas was er een ongeluk gebeurd, waardoor we ruim 1,5 uur vertraging hadden. Waar we hadden gedacht op tijd bij het motel te zijn, bleek dat we pas rond 20u30 aan het avondeten zaten. Dus toch een lange dag. Na het eten nog even naar onze "stamkroeg" hier te gaan, om nog een biertje te doen.


Nu zo lekker slapen en morgen richting Miami!
Liefs en een knuffel,
Jaap & Monique

1 opmerking:

  1. Weer zulke mooie foto's en verhalen,interessant van de nasa. Veel plezier nog in Miami kus Theo en Ria

    BeantwoordenVerwijderen