maandag 20 mei 2013

Dag 9: Orlando - Miami

Vanochtend een beetje uitgeslapen. Daarna ontbeten, gedoucht en spullen gepakt. Na 2 korte stops (1 om een souveniertje voor neefjes te kopen en 1 om voor een geluidsdempende koptelefoon te kijken), konden we op weg naar Miami.


Onze weer app voorspelde niet veel goede voor deze dag, maar gisteren zat 'ie er ook naast, dus we gingen ervan uit dat het mee zou vallen.
We waren een klein uur onderweg, toen het donkerder werd en uiteindelijk begon te regenen. Dit heeft het een paar uur gedaan. We hadden bedacht om via de kust te gaan rijden, zodat we af en toe zeezicht zouden hebben. Helaas was dit door wolken en regen niet het meest mooie vergezicht.


Na een heerlijke lunch hebben we er toch maar voor gekozen om snelweg te gaan rijden. Het laatste stuk richting Miami Beach hebben we toch nog redelijk langs het strand gereden.
Het hostel/ hotel was goed te vinden. We hadden voor de deur een laad/ losplek, waar we mooi even konden staan. Het hostel ziet er gezellig uit. Het heeft een aardig grote tuin die vol bomen en tuinmeubelen staat. Hier hebben we, nadat we onze spullen hebben afgezet op onze kamer, ons eerste Mexicaanse welverdiende biertje (geen corona) genuttigd om daarna richting downtown Miami Beach te lopen via het strand/ boulevard.


Daar hebben we bij een gezellig ogende kroeg wat gedronken en nacho's gegeten.


Daarna door naar Ocean Drive op te lopen. Toch wel de plek om te zijn. Hier barst het van de tentjes met livemuziek, of er staat een DJ te draaien.


Hier even gelopen en bij een gezellig tentje met live muziek gaan zitten. Hier nog maar een biertje en wat chicken wings genuttigd. Daarna de rekening gevraagd om met de taxi richting hotel te gaan. En wat schetste onze verbazing? Er werd $5,- p.p. voor entertainment gevraagd. We vonden het ergens zo absurd, dat we er maar een foto van hebben gemaakt.



Op met een taxi naar ons hostel, waar we in de tuin nog wat hebben gedronken.


Nu zo lekker slapen en morgen eens kijken wat de dag ons brengt.

1 opmerking:

  1. Ja wel naar de muziek luisteren en niet betalen dat gaat niet hoor,voor niets gaat de zon op dat weet je toch,ha,ha,ha. Nou ik vind het ook belachelijk hoor. Maar jullie genieten nog wel zo te zien,nou wij ook hoor,al is het hier nu echt koud en een harde wind. We gaan zo slapen welterusten xxx

    BeantwoordenVerwijderen