dinsdag 11 juni 2013

Dag 1: Amsterdam - Moskou

Vanochtend was het dan eindelijk zover. Na veel stress omtrent ons visum (van Theo en Monique) hadden we dan toch beiden ons paspoort en mochten we naar Moskou vertrekken. Uitgezwaaid door Teun (lees: er kon net een kusje vanaf bij het weggaan, want hij was een moeilijk spelletje aan het spelen), gingen we rond 8u00 op weg naar Schiphol.

Na een voorspoedige reis, kwamen we aan op de luchthaven. Daar konden we meteen door de douane, om op zoek te gaan naar een lekker broodje en een kop koffie. Ook dit is allemaal gelukt en voldaan konden we naar de gate waar het inchecken al was begonnen. Hier werd ook pas de handbagage gecheckt. Na al even in de rij te staan, kwamen een paar Russen die 'voor wilden kruipen'. Ze dachten dat wij een latere vlucht hadden. We hebben hun duidelijk gemaakt dat we allemaal met hetzelfde vliegtuig moesten, dus sloten ze achter ons aan.

Ons visum en de bagage werden goedgekeurd, dus mochten we het vliegtuig in. Na een kleine vertraging gingen we dan toch op weg naar Moskou. Onderweg leuke stewardessen gehad en, op wat turbulentie na, een goede vlucht gehad.

Toch nog even spannend bij de douane, maar alles klopte dus mochten we Moskou in. Op naar het hotel! Eerst met de trein naar de stad, daarna met de metro naar het hotel. Best lastig als alles alleen in het Russisch aangegeven staat. Gelukkig wel de woorden ingang en uitgang gevonden in ons boekje, dat scheelt al heel wat.

Helaas hadden we het verkeerde hotel, dus weer de metro in. Op naar hopelijk het goede hotel. We hebben stiekem best veel moeite met de goede uitgangen vinden. Dus bij het metrostation bij het hotel, hebben we ook erg omgelopen. Wat wel opvalt is de behulpzaamheid van mensen hier, ook als ze geen Engels spreken met zware Russische tongval. Maar gelukkig zijn we bij het goede hotel uitgekomen.

Het hotel ziet er erg nieuw en mooi uit. Aangezien het al vrij laat was hier een hapje gegeten en na nog wat bier heerlijk gaan slapen. De eerste dag was een goede reisdag, waarin we al goed kennis hebben kunnen maken met de metro.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten