dinsdag 11 juni 2013

Dag 3: Moskou

Vanochtend weer eerst een lekker ontbijt gehad in het hotel. Daarna wilden we wat informatie inwinnen over hop on, hop off boten en bussen, maar degene die daar wat van wist was er even niet. Eerst op de 3e verdieping gekeken naar de sauna en daarna nog even terug naar de kamer. Daar heb ik de 2 al getypte blogs online gezet, om daarna naar beneden te gaan.
Daar zagen we dat het buiten regende. De man die ons hielp was niet op de hoogte van het fenomeen hop on, hop off. Maar na een site te hebben opgezocht en een lang Russisch telefoongesprek te hebben gevoerd, kon hij ons vertellen hoe het werkte. Op naar de metro!


In het overdekte winkelcentrum bij de metro een paraplu en een kop koffie weten te bemachtigen. Toen we bij het juiste metrostation waren, zijn we richting bus gelopen. Op een gegeven moment stonden er veel mensen, volgens ons demonstranten, politie en camera mensen. We mochten er niet door, maar moesten ondergronds naar de overkant van de weg. Dat snapten we zelfs in het Russisch. Later even nagevraagd en het gebouw wat we nu vanaf de overkant van de weg mochten bewonderen, was het parlement.


Toen we bijna bij de bushalte zouden moeten zijn, wilden we even kijken waar het precies was. En laat nu net op dat moment de bus eraan komen. Dat was een goede timing. Met de bus het rondje Kremlin gemaakt. Bij de eind/ beginhalte werd er een stop van een half uur gemaakt, dus konden we even in het aangrenzende park rondlopen en de 'slotenbomen' bekijken. Hier kun je als net getrouwd stel een slot aan een van de ijzeren bomen hangen, als teken van jullie eeuwige liefde. Moet je wel de sleutel weg gooien, anders schijnt het niet te werken. Dit mag schijnbaar ook als je niet getrouwd bent.


Een 'volle' boom en hieronder een 'lege' boom.

Na ruim een half uur verder gegaan, met de tijden lijken ze het niet zo nauw te nemen. Wel even gevraagd waar leuke eettentjes waren. Hiervoor moesten we bij stop 7 zijn, dit zouden ze laten weten.
We kwamen uit bij een mooi straatje, waar een aantal straatmuzikanten aardig hun best deden. Ook waren er erg veel mensen die tekeningen maakten of schilderijen verkochten. We hebben ons door een aardige Rus laten overhalen om op het dakterras wat te komen eten en drinken. We zaten er met z'n tweeën, maar we konden de straat mooi van bovenaf in kijken. Het typisch Russische eten en bier was ook lekker.


Daarna weer richting bushalte, waar we een aardige tijd op onze bus moesten wachten. Na 10 minuten in de volle zo'n gezeten te hebben, hebben we toch maar aan de overkant van de weg een schaduwplekje gezocht. Toen kwam de bus ook na een minuut of 10. We zijn snel weer ingestapt en hebben de rest van de rit naar de audioguide geluisterd. Ik had de Engelse versie, alleen vergisten ze zich nog wel eens in rechts en links. Toen we het parkje zagen liggen waar vandaan de boot zou vertrekken, zijn we uitgestapt en naar de boot gegaan.


Deze zou ongeveer 10 min later vertrekken. Ook bij de boot hebben we weinig hop on, hop off gezien. Helaas begon het na een half uur te regenen, waarop we even binnen moesten zitten. Het is wel mooi om alles vanaf het water te zien.

Bovenstaand standbeeld werd in eerste instantie voor Columbus gemaakt. Later werd bedacht dat het voor Peter de Grote zou zijn en is het hoofd aangepast.

Het Kremlin vanaf het water (2 foto's)
We besloten om nog even naar het hotel te gaan, om te bedenken waar we 's avonds zouden gaan eten. We hadden een optie redelijk dicht bij het hotel, maar hier konden we geen internetpagina van vinden. Even bij de receptie nagevraagd, maar het meisje achter de balie kende het niet. Wel de straat waar het aan lag. Zij raadde ons het café Poesjkin aan. Dit hadden we al in meerdere boekjes zien staan. Reserveren hoefde niet meer om 20u45, dus met de metro die kant op gegaan. Dat was vrij makkelijk, maar dan kom je op een gegeven moment weer boven de grond en ben ik alle richting kwijt. Net toen ik op het punt stond om het iemand te vragen, bood een meisje haar hulp aan. Daarna hadden we het ook binnen 5 min gevonden.


We ervoeren meteen de sfeer die er hing. Het zag er gezellig uit. We mochten kiezen of we buiten of binnen wilden eten. Buiten wad het aardig afgekoeld, dus graag binnen. We kregen een mooie tafel aan het raam en een lekker portje als aperitief. Daarna beiden voor het Russische degustation gerecht gekozen, wat bestond uit Russische gerechten: dumplings, kip Kiev met champignonsausBlog wordt aangepast , beef stroganoff en een soort van gepaneerd vlees met gebakken aardappeltjes. Het smaakte ontzettend lekker. Hier een half flesje wijn bij besteld en we voelden ons de koning te rijk.

Na dit heerlijke maal zijn we nog even op het dakterras gaan kijken, om daarna met de metro naar het hotel te gaan, waar we de avond af gaan sluiten met een drankje in de bar.

1 opmerking:

  1. Mooie verhalen en foto's. Morgen nog veel plezier en een goede vlucht gewenst xxx

    BeantwoordenVerwijderen