woensdag 14 augustus 2013

Dag 1: Amsterdam - Londen

Vanochtend zijn mam en ik (Monique) goed gehumeurd, maar toch een beetje vroeg, naar Schiphol vertrokken. We waren mooi op tijd, dus hadden we nog tijd om rustig een broodje te eten. En daarna: op naar Londen. De vlucht verliep voorspoedig en we kwamen rond 10u30 plaatselijke tijd op Heathrow aan.

Ondanks dat we toch een tijdje bezig waren om bij het hotel te komen (treinen die opeens niet reden, een lange wachtrij voor een metro-kaartje, het zoeken van de juiste metrolijnen), waren we er rond 12u30. Onze koffers werden meteen de trappen op gedragen en we werden hartelijk ontvangen bij de receptie. Ook konden we gelijk onze kamer in. Het hotel ziet er mooi uit, kamer is vrij ruim en sjiek en we denken dat het bed heerlijk ligt.

In het hotel een hapje gegeten en dan toch maar de stad in. Regent's Park moet het gaan worden, hier gaan we lopend heen. Eerst door Oxford Street, wat een behoorlijke verscheidenheid aan winkels heeft. Daarna door naar het park, wat erg mooi is. Het heeft een verscheidenheid aan mensen, water, bloemen en planten. Hier hebben we een tijdje rond gelopen en van al het moois genoten.


Daarna door naar het reuzenrad (Londen Eye).l Het duurt even voor we doorhebben hoe het werkt: eerst een kaartje bemachtigen en daarna een behoorlijk lange rij in, maar dat mag de pret niet drukken. We wachten geduldig bijna een half uur, om daarna dat reusachtige reuzenrad in te mogen. We genieten erg van het uitzicht over deze mooie stad. Als we na een klein half uur weer beneden zijn, is het een beetje aan het regenen. Tijd voor een drankje! Als we een bar inlopen en er alleen een plek om te staan aan de bar is, besluiten we om met de metro richting Oxford Street terug te gaan en daar wat te zoeken om te eten.


We vinden een eetcafeetje, waar geen wachtrij staat. We kunnen meteen aan tafel. Binnen 5 minuten hebben we ons knoflookbrood en 5 minuten later ons hoofdgerecht. Best snel na elkaar, maar het eten smaakte prima. Daarna lekker terug naar het hotel om hier in de bar nog wat te drinken (heerlijke Mojito's). Het was een leuke en gezellige dag.

Location:Londen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten