vrijdag 16 augustus 2013

Dag 3: Londen

Vanochtend hadden we het plan om naar de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace te gaan kijken. Daar aangekomen was het al best druk. We hebben een paar foto's gemaakt en zagen op een bordje staan dat er geen wisseling van de wacht was. We vonden het wel jammer, maar er was niets aan te doen.


We zijn een stukje langs het park gelopen naar Wellington Arch. Hier kon je naar boven, wat een aardig uitzicht gaf.


Daarna nog even Hyde Park ingelopen, ook weer zo'n mooi park. Hier bij het water wat gegeten en daarna verder naar Westminster Abbey. Wat een mooie kerk. Ook hier hadden we weer een voiceguide, die ons vertelde wat er allemaal te zien was. Veel beroemde mensen liggen hier begraven/ hebben een tombe, zoals Isaac Newton, Charles Darwin en Friedrich Handel. Voor William Shakespeare hebben ze een plakkaat gemaakt. Hij wordt hier wel geëerd, maar is er niet begraven. Ook hier mochten we binnen geen foto's maken.


Aansluitend hebben we een boottochtje gemaakt op de Theems. Van de Westminster Abbey naar de Tower en Greenwich. In de Greenwich wilden we wel even van de boot af, maar het regende erg hard. Dus toch maar blijven zitten en weer terug naar de Abbey. Toen hadden we het geluk dat we de Tower Bridge open zagen gaan. Dit gebeurt nu nog zo'n 10 keer per week, maar wel grappig om te zien.


We besluiten om in het hotel even een drankje te doen en daar aan de conciërge een aanbeveling voor een restaurant te vragen. Hij gaf aan dat Gaucho's erg de moeite waard is en het was op loopafstand. Daar hebben we heerlijk gegeten, inderdaad een aanrader. In het hotel nog een drankje gedaan en weer naar bed. Morgen de laatste dag Londen en dan vliegen we 's avonds weer terug naar Amsterdam.

Location:Londen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten