zondag 3 november 2013

Vietnam a la Carte

Onze reisorganisatie was Vietnam a la Carte. Hieronder onze ervaringen met Vietnam a la Carte. Daarnaast hebben ze de reis in Cambodja door hun partner daar laten organiseren.
-
Vooraf betalen aan een kleine niet Nederlandse reis organisatie voelde niet goed. Zeker na het debacle van Oad. Dus we hadden besloten om de reis bij aankomst in Vietnam in dollars te betalen. Helaas was ter per plekke overmaken naar zijn Nederlandse bankrekening geen optie. Dus we gingen met een mooi bedrag aan dollars op pad.
-
Goed ontvangst op het vliegveld in Hanoi. Er stond iemand klaar met een naambordje. We werden naar Hanoi stad gebracht waar Cees ons ontving bij de straat. We liepen samen naar zijn pension. Dit lag een paar steegjes van de grote weg af. Eerste keer zag het er lastig uit om zelf te vinden, maar was toch er simpel.
-
Voldoende informatie over hoe de reis zou moeten verlopen, wanneer en hoe laat we ergens verwacht werden, etc.
-
Chauffeur naar Ha Long Bay en Sapa reed netjes.
Weinig gewaagde inhaal manoeuvres, niet met zijn telefoon bezig. Gewoon met rijden bezig.
-
Onze gids Ha Long Bay en Sapa was een vriendelijke kerel. Niet teveel op de voorgrond maar ruim voldoende info. Hij vertelde ook over zijn familie, geloof, etc. Allemaal behoorlijk open. Het was een jonge kerel van 35.
Niet iemand die voor de gezelligheid erbij komt zitten om een biertje mee te drinken, iemand die gewoon zijn werk deed. Zijn Engelse vocabulaire is ruim voldoende, uitspraak vaak lastiger. Is wel een kwestie van wennen, maar het zijn nou eenmaal geen Engelsen.
-
Onze gids in de Mekong delta was een zeer goedlachse en vriendelijk kerel van 64. Hij sprak goed verstaanbaar Engels. Kon veel vertellen over land, landschap en groenten/fruit en ook de oorlog kwam aan de orde.
We hebben veel van onze groenten/fruit/kruiden in plantvorm, boonvorm of struikvorm gezien.
De planning en uitjes sloten erg mooi op elkaar aan, een goed programma met weinig reistijd in tegenstelling tot in het noorden.
-
Onze chauffeur in de Mekong delta was niet echt een talent (in onze ogen). Veel toeteren, ook waar volgens ons het geen zin had. Onrustig rijden, alsof we haast hadden. "Pompend" gasgeven, dus niet echt ontspannen rijden.
-
Geregelde hotels:
-
In het noorden allemaal basis maar zeker schoon. Met betrekking tot de bedden is het een ander verhaal. Voor ons vaak te hard. Of zoals in Sapa, de veren kwamen nog net niet door de toplaag.
-
Maar één neer hadden we een hotel waar we kakkerlakken hebben gezien.
-
Vaak vroeg wakker door combinatie matras en lawaai buiten. Elke morgen zijn er wel blaffende honden of kraaiende hanen die je helpen bij het opstaan. Dit begint meestal tussen 5:30 en 6:00. Na 6:30 is het vaak weer stil.
-
In het midden en zuiden waren onze hotels wel wat beter tot redelijk luxe. Zoals 4 sterren hotels. De kamers hadden geen last van lawaai van de straat. De matrassen ook beter.
-
Wel hebben 4 keer een ander hotel gehad dan in eerste instantie aan ons doorgegeven zonder dat hierover gesproken werd. Niet zoals het hoort, maar praktisch geen probleem
-
Organisatie:
-
In Vietnam was in ieder geval alles goed geregeld.
Op treinstation, havens, grensposten en vliegvelden stond iemand op ons te wachten om ons naar de betreffende bestemming te brengen. Bij vertrek in hotels stond de taxi altijd (op Thailand na) netjes op tijd klaar.
-
In Cambodja is alles ook goed geregeld. Bij aankomst in de haven stond een tuktuk chauffeur klaar met een naambordje, hij bracht ons naar het hotel. In hotel kwam een gids een kwartiertje na aankomst wat vertellen over Phnom Penh, hij gaf ons de reservering voor de bus en Jaap heeft even met André (Cambodjaanse partner van Cees) aan de telefoon gesproken. We zullen hem in Siem Reap ontmoeten.
Dezelfde tuktuk chauffeur stond de 30e ruim op tijd klaar om ons naar de bus te brengen. De bus was luxe en ruim. We hebben airco en wifi aan boord, er worden films afgespeeld en er is ruim voldoende beenruimte.
-
In Siem Reap ook chauffeur en taxi's ruim op tijd.
-
André van Cambodja travel partner heeft netjes uitleg gegeven over Cambodja, Siem Reap en de lokale gebruiken. Erg goed voor elkaar.
-
Hotels Noord-Vietnam: matig
Hotels Midden-Vietnam: goed
Hotels Zuid-Vietnam: voldoende/goed
Hotels Cambodja: goed
-
Klaarstaan vervoer: perfect
Variatie vervoer: perfect (vliegtuig, trein, boot, bus, auto, minivan, legerjeep, tuktuk en SUV)
-
Organisatie vakantie: perfect

2 opmerkingen:

  1. zoek een gieds chauffeur om ons naar halong bay te brengen twee personen half septemeber 2014 mag engels of frans zijn
    graag e-mail adres en naam dan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Probeer eens contact op te nemen met Vietnam a la Carte. Die hebben ons goed geholpen.

      Verwijderen