zondag 8 juni 2014

Le Cirque * (Las Vegas)

Vrijdag 6 juni hadden we een reservering staan bij Le Cirque in het Bellagio hotel. Dus hier hebben we ons rond 19:30 gemeld om te eten.

Bij aankomst moesten we nog even wachten op een tafel om na 5 minuten een tafel toegewezen te krijgen. Helaas niet aan het raam, dus geen goed uitzicht op de fontijnen-show. Maar goed, we zaten in een druk restaurant dat erg goed zou moeten zijn.

Na het inschenken van een Porto als aperitief hebben we gekozen voor het „Tasting Menu”. Dit was niet zoals we meestal doen een verrassingsmenu, en je kon het ook geen verrassingsmenu maken, want bij elke gang moest je een keuze maken uit 2 of 3 gerechten. Dus actief kiezen.

Iedereen zijn keuze doorgegeven en zonder een amuse (helaas), kregen we de eerste gang. Voor Jaap en Monique de zalm en voor Theo en Ria de kreeft met avocado. Beide waren erg lekker.

We zaten er nog niet heel lang en toen kwam ook al de tweede gang. Dat was kikkerpootjes en voor Theo Foie Gras. Ook dit was erg lekker. De derde gang was unaniem de Heilbot. Een lekker vis met uiteraard een lekker sausje, hier zat een puree van basilicum bij, erg bijzonder.

Ook het hoofdgerecht was unaniem de lam. Dit was het minst bijzondere, wel lekker, maar geen WOW-factor. We hadden Chateauneuf-du-pape uit de Rhone bij deze gang die op eerste gevoel een beetje flauw was, maar na een paar slokjes lekkerder werd. De eerste fles witte wijn was aparter en dat was zelfs een Amerikaanse wijn.

Daarna het pre-dessert wat een bolletje ijs was, dit met van dat spul dat in knettert in je mond. Dat snoepgoed was we vroeger ook wel eens aten. Was een leuke verrassing. Ria had de kaas.

Als nagerecht hadden we ook 2 verschillende gerechten, Jaap en Ria een grote chocolade bol waar warme chocolade overheen gegoten werd waardoor die bol smolt en er een lekker kleiner hapje overbleef, Erg lekker.
Monique en Theo hadden iets met Pineapple en witte chocolade mousse. Beviel ze ook erg goed. De hapjes die er nog bij werden gezet waren ook lekker, maar we zaten toch echt vol. Dus daar een paar van laten staan. Bij de pre-dessert kregen Monique en Ria een doosje met bonbons om mee te nemen. Wij vroegen waarom de mannen niks kregen, antwoord tja, mannen krijgen de rekening.

Monique gaf aan dat ze een zus had en Theo en Ria gaven aan dus nog een andere dochter te hebben. Dus Ria kreeg nog een doosje. Toen moest Jaap wel aangeven dat hij nog 7 zussen had. Meer dan een lach kreeg ie er niet voor, maar nog eens serieuzer aangeven dat ik 1 zusje heb, kreeg ik ook een doosje. Dus Elske en Wendy, wie weet komt het nog bij jullie terecht. Geen beloftes….

De wijnen die we hebben gedronken waren deze keer onze eigen keus, we hadden geen zin om de somelier te laten kiezen, dus kozen we er zelf 2, alleen nog 2 losse glazen was de keuze van de somelier. Dat was los geen geweldige wijn, maar bij de heilbot smaakte die dan wel weer erg lekker. Onze eerste witte wijn was een goeie lekker wijn en de tweede rode wijn was lekker, maar niet bijzonder. Toch paste ie goed bij de lam.

De bediening was alom aanwezig, en op het eerste gezicht waren ze aardig druk en formeel. De somelier werd al snel wat losser en leuker en ook zijn collega waarmee hij al 15 jaar samenwerkte in dit restaurant konden op een gegeven moment wat losser worden. De somelier was een Fransman, een andere ober was een griek, ook een aardige gast. De dame die voor water en brood zorgde was ook correct en aardig in de bediening. Een keer schonk ze Jaap plat water in zijn bruisend water en voor die „fout” kreeg Jaap een nieuwe fles Sparkling water. Iedereen kwam werd wat losser naarmate ze in de gaten kregen dat ze dat wel konden maken.

De sfeer in dit restaurant is mooi, helaas hebben ze het restaurant aardig vol gezet met tafels zodat het een wat op elkaar gepakt gevoel uitstraalde. Het was ook maar een klein zaaltje. Hier hadden ze wel iets meer ruimte mogen houden.

Eten: 7
Wijn: 7
Bediening: 8
Sfeer: 7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten