vrijdag 17 oktober 2014

De Lindenhof

Zondag 5 oktober hebben we ons 12 jaar samenzijn gevierd bij restaurant "De Lindenhof". Deze stond al een lange tijd op ons verlanglijstje maar het kwam er nooit van.

We waren mooi op tijd rond 19:00 en werden netjes ontvangen en naar onze tafel gebracht. Er waren pas 3 andere tafels bezet en verder deze avond zou ongeveer de helft van de tafels bezet raken. Als aperitief een lekker glas champagne van het oudste champagne-huis. Begeleid door zeer smaakvolle en leuke amuses:
- Broodsoldaatje met tonijn en crème van kerrie
- Krokantjes van wasabi, tandoori, zeezout, vadouvan, zwarte sesam,…
- Bonbon van topinamboer met raz el hanout en espuma van chili
- Merengue van vadouvan met crème van bisque en schaaldierenkaviaar
- Soepje van pompoen, phulauri en groene mango
- Spicy tuna met gel van sambai- azijn en zeewier
- Kikkerbil met duxelle van paddestoelen, sabayon van savora mosterd en gefermenteerd witlof

We kozen voor het 6 gangen verrassingsmenu (voorgerecht, 2 tussengerechten, hoofdgerecht en 2 nagerechten).

Als voorgerecht kregen we "Ganzenlever | Grapefruit | Gember" Terrine van ganzenlever met een marmelade van grapefruit, gelei van dashi, krokante sesam, dooier van gember + Gebakken ganzenlever met een sorbet van appel en biet, jonge biet van de barbeque, crunch van macadamia noten, vinaigrette van Calvados.
Helaas is ganzenlever nog steeds niet ons favoriet gerecht. Hier hadden ze op basis van ganzenlever wel veel lekker hapjes weten te maken, maar de volgende keer gaan we toch maar aangeven geen ganzenlever te willen aangezien we het steeds vaker weer krijgen.

De 2 tussengerechten waren erg lekker.
Eerste tussengerecht was erg lekker: schaal- en schelpdieren (Coquille St. Jacques,mosselen, oester, scheermes en kokkels), soepje knolselderij en tuinkruiden

Het tweede tussengerecht was ook erg lekker: Coquille|Varkenswang|Karhipladijs, varkenswang, zoet-zure aromaten Krokant van gefermenteerde knoflook, vinaigrette Râs el Hânout, daslook en karhi

Het hoofdgerecht was goed klaargemaakt en smaakte erg goed.
Grijspoot patrijs, tarte tatin & crème van gebrande ui, gekonfijte Perupas aardappel, gel van zuurkool, saus van sjalotten

De 2 nagerechten waren een traktatie.
Eerste: Pruimentaartje met structuren van pruimen en citrus, ijs van Granny Smith en Chartreuse
Tweede: Structuren van cassis bes, aalbes, bosbes en koffie, ijs van witte koffie

De thee en koffie na met lekkernijen was goed en de lekkernijen waren een combinatie van heel lekker tot "hmmm deze valt wel mee".

We hebben 1 wijnarrangement en eenmaal het bob-water arrangement genomen. De wijnen smaakte goed en paste goed bij de gerechten. Van de rode wijn bij het hoofdgerecht hebben we beide een glas genomen, deze was niet al te krachtig en vol, maar smaakte goed.

De inrichting van het restaurant is behoorlijk modern en open. Dit geeft het een chique uitstraling. Uiteraard doet het hierdoor niet warm en knus aan. Er hing mooie kunst aan de muren en de muziek was prettig om naar te luisteren en stond zeker niet te hard.

De bediening was zeer correct, vriendelijk en attent. Helemaal niks negatiefs over te vermelden. We begrepen dat een meid pas 1 week aan het werk was bij de Lindenhof, ze deed het zeer goed voor een nieuwkomer....

Samengevat een van de betere 1-sterren restaurants waar we tot nu zijn geweest.

Eten: 8
Wijn: 7
Bediening: 8
Sfeer: 7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten