vrijdag 13 februari 2015

De Zwaan

Zaterdag 7 februari zijn we gaan eten bij De Zwaan in Etten Leur. Dit restaurant ligt midden in het centrum van Etten Leur naast Het Lelijke Eendje in een mooi pand. We waren met z'n zessen en werden rond 18:00 verwacht. Dit is nogal aan de vroege kant, maar dit was wens van het restaurant omdat ze eigenlijk vol zaten. We zijn uitgenodigd door mijn ouders Ad en Hennie samen met mijn zusje en zwager. Monique kon natuurlijk ook niet ontbreken. Zoals altijd keken we uit naar een gezellige avond lekker eten. We hadden het geluk dat we tegenover het restaurant een hotel hadden, dus niemand hoefde "De BOB" te spelen.

Bij binnenkomst waren we niet de eerste gasten, we kregen een ronde tafel in de hoek waar we mooi naar buiten konden kijken. We hadden uitzicht op het plein waar we al carnavals activiteiten hebben mogen aanschouwen.

We kregen het huis aperitief wat een prosecco met aardbeien smaak was. Een lekker fruitig begin. Voor de geheel onthouder aan tafel was een aardige alcoholvrije cocktail gemaakt. De amuses die hierbij werden geserveerd zijn zoals altijd een mooi begin van de avond. Ze waren wel lekker, helaas niet heel verfijnd. Soms heb je echt de neiging om er nog 1 te vragen om het een smaakexplosie is, dit was nu niet het geval.

De groupon menukaart stond al op tafel klaar. Dit even snel ingekeken om te zien of er een kaas-gang tussen zou zitten. Niet iedereen is kaas liefhebber en dat is voor mij steevast de opmerking als ze komen vragen of ze ergens rekening mee moeten houden. "Geen Kaas". Er stond niks op de kaart maar de zekerheid toch nog even gemeld. Het werd duidelijk dat in de ravioli kaas zou zitten. Voor de niet kaas-liefhebbers zouden ze iets anders verzinnen.

De eerste gang was lekkere gemarineerde zalm met peper, gember en gin tonic. Het was een grote moot zeer zacht en heerlijk van smaak.
De wijn: Viura 2013, Baron de Ley, Rioja uit Spanje

De tweede gang was gepofte aubergine met tonijnflakes en dashi bouillon. Het grappige aan dit gerecht was dat de tonijn stukjes nog leken te leven omdat ze nog bewogen.
De wijn: Zalema 2013, Edalo, Dandado de Huelva uit Spnaje

De derde gang was ravioli met geitenkaas en voor de kaashaters hadden ze truffel. Ernaast lag wat spinazie. (De auteur is hier geen liefhebber van!).De ravioli was erg lekker, de spinazie voegde niet zoveel toe.
De wijn: Vermentino 2013, Mas et l'Oncle, Languedoc Frankrijk.

De vierde gang was het hoofdgerecht: gegrilde kalfslende, wortelgewassen en cêpessaus. Lekker mals rood stuk vlees!
De wijn: Nero d'Avola 2012, Regaleali, Sicilië Italie.

En ze hadden 2 nagerechten voor ons in petto. Helaas, want we hadden liever nog een tussengerecht gehad.

Het eerste nagerecht: grote bol bessen ijs met Griekse yoghurt en groene thee. Deze was erg Lekker, heel erg zoet.
De wijn: Muscat 2013, Domaine Bassac, Côtes du Thongue uit Frankrijk.

Het tweede nagerecht: dit was een gevulde speculaasn-taartje, Zeeuwse Bolusijs, kweepeer. Smaakte goed maar was niet heel bijzonder.
De wijn: Moscatel s.a. Quinta do Portal, Douro Portugal.

Na de desserts was het tijd voor koffie/thee. Uiteraard werd dit begeleid door lekkere hapjes. Zoals zo vaak, voor iedereen zit er iets lekkers tussen.

In zijn algemeenheid kunnen we zeggen dat het eten lekker was. Voor een sterrenrestaurant blonk het niet erg uit. Het is natuurlijk ook niet duidelijk of ze een andere menu serveren als het om Groupon gaat. Als ze een alternatief menu aanbieden via groupon is dat een gemiste kans, want hierdoor zullen we er zeer waarschijnlijk niet meer terugkomen.

De wijnen smaakte goed, de opbouw was goed, de uitleg was summier, maar elke wijn werd wel even toegelicht. De wijnen werden niet voor-geschonken om te proeven.
Tafelwater/IJswater was geen probleem, hier hebben we expliciet om gevraagd aangezien ze geen grote flessen water hadden. Met die kleine flessen water was 1 ronde niet eens mogelijk, en dan gaat het wel snel met de flessen. Zeker gezien de prijs voor zo'n kleine fles water (5,-).
Voor de enige bruisend water drinker was er een fles water op tafel gezet. Ook het ijswater werd op tafel gezet en er werd niet gezorgd voor het bijschenken van bijna legen waterglazen.

De bediening was vriendelijk en netjes, heel veel meer is er niet over te zeggen.

De inrichting was mooi. In een oud soort herenhuis hadden ze een nette inrichting met veel kunst aan de muur. Hoge plafonds, grote ramen om naar buiten te kijken en aan 1 kant een grote spiegelwand ingewerkt in hout. Mooie plek om te zitten.

Eten: 7
Wijn: 7
Bediening: 7
Inrichting: 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten