zondag 5 juli 2015

L'Octopus

Vanavond 3-7-2015 is het weer zover. We vieren de verjaardag van Jaap bij L’Octopus. Dit restaurant ligt in Beziers en heeft 1 Michelin ster. Het restaurant ligt midden in het centrum van Beziers.

We hadden de reservering rond 20:00 en om 20:20 liepen we er binnen. Deze keer waren we niet de eerste personen. We mochten doorlopen naar de binnenplaats waardoor we lekker buiten konden zitten. Het zag er echt Frans uit.

We bestelden een Champagne als aperitief en kregen 3 lekkere hapjes om bij de champagne te nuttigen. De champagne was lekker, en de hapjes waren dit ook.

We kregen de menukaart en uiteraard de wijnkaart. Zoals bijna altijd kozen we voor het verrassingsmenu en deze keer van 6 gangen. Dit was heel even een probleem omdat er kaas bij zat en dat wilde we nu net niet. De hij raadde het 4-gangenmenu aan. Wij waren eigenwijs en wilde liever 6 gangen met een vervanger voor de kaas, eventueel tegen een meerprijs. Hij zou het regelen.

Vervolgens hebben we lang zitten wachten tot ze de wijnkeuze kwamen opnemen. Toen ze dit kwamen doet gaven we aan dat we het drank-arrangement wilden. Dit bestond uit de Champagne, 3 glazen wijn, water en koffie/thee.

Vrij snel erna kwam de eerste gang, dit was scampi, omwikkeld met een knapperig “iets”. Verder wortel, passievrucht, sla en venkel. Dit was een zeer smakelijk begin. En het belooft goed te gaan worden met dit als begin.

De wijn die ze erbij schonken was een lekkere wijn, en zelfs een flink glas vol zodat ook de volgende gang ermee genuttigd kon worden.

De tweede gang was witvis, kabeljauw in een crème-achtige bouillon met wortel, radijs, peultjes, asperge en bosui, ook dit was erg lekker. De vis was zacht en de groenten lekker.

De derde gang was gegrild varkensvlees met een aubergine ratatouille, stukje ui met daarin bouillon en een soort ravioli met daarin bloedworst. Hierbij schonken ze een lekkere rode wijn. Ook dit glas zat ruim vol, er was alleen geen hoofdgerecht meer om het mee op te drinken.

In plaats van de kaas hadden ze gekozen voor een soort spoom van appelijs. Dit was lekker fris, maar we hadden eigenlijk gehoopt op een tussengerecht of een klein hoofdgerecht. Dit wilde zeggen dat we nu nog 2 nagerechten zouden krijgen.

Het eerste nagerecht was op kers met pistache gebaseerd. Een lekker combinatie van ijs met kersen in een schuim van kersen.

Het laatste nagerecht was vanille ijs met chocolade ijs en drie dunne koekjes van karamel en 2 van chocolade.

De hierbij geschonken dessert-wijn smaakten ons ook goed. Helaas weten we niet meer welke wijnen ze hebben geschonken, maar ze smaakte goed.

Na nog een kopje thee met wat hapjes zat het erop.

Het was rond 23:15 dat we het restaurant verlieten. Gezien de trage start hebben we dus vrij snel gegeten. Het eten was lekker, maar het hoofdgerecht zou iets anders hebben mogen zijn dan varkensvlees. En de spoom had voor ons ook een tussengerecht (met een kleine bijbetaling) mogen zijn.

Verder hebben we er heerlijk gegeten. De bediening was vriendelijk. De wijnen lieten ze niet voorproeven. En het water mochten we zelf inschenken.

Kortom een geslaagde avond om de verjaardag van Jaap mee te vieren.

Eten: 7
Wijn: 8
Bediening: 7
Inrichting: 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten