maandag 7 september 2015

Dag 3: New York

Vanochtend waren we gelukkig niet zo vroeg wakker. Na een ontbijtje zijn we rond 10u00 op pad gegaan richting Central Park. Hier wilden we de zoo wel graag bezoeken. Een niet al te grote dierentuin met veel verschillende vogels, reptielen, wat apen, zeeleeuwen, zeehonden, pinguïns, etc. Leuk om mee te pikken en rond te lopen.


Aansluitend zijn we verder gelopen door Central Park, waar we veel mensen tegen kwamen die karikaturen maakten, schilderijen uitgestald hadden of juist met grote bellenblaasdingen hele grote bellen konden maken.


Ook het weer zat mee, het zonnetje heeft de hele dag geschenen. Na een lekkere lunch in de buurt van Metropolitan Museum (Met), hierna maar het Met in gegaan. Gevestigd in een groot en mooi pand, voor ons gevoel qua grootte te vergelijken met het Louvre. Met in de 400.000 werken die ze tentoonstelden, was het voor ons onmogelijk om alles te zien.

Voor Ad wederom schoenen.

We hebben ons beperkt tot schilderijen en ons vooral gericht op de schilders die wij van naam al kenden, zoals Monet, Picasso, Rembrandt, Gaugain, van Gogh, Vermeer, Matisse, Hals, Mondriaan, Pollock, Warhol, Cézanne, Jan Steen, Vosmaer, Pieter Claesz, Dupuis, Jan Fyt, Abraham van Beieren, van Ruysdael,enz. Voor ons gevoel hebben we weinig van het museum gezien, maar we hebben er toch 2,5 uur rondgestruind. Daarna was het tijd voor een koud drankje op een bankje om even de voeten te laten rusten. Voor de mensen die van een uitdaging houden, de uitdaging om het schilderij bij de schilder te herkennen.


De vorige keer dat we in New York waren, zijn we in het Guggenheim museum geweest, alleen konden we toen die mooie ronde naar beneden niet lopen. Nu wilden we een tweede poging wagen. Dus op naar het Guggenheim. Er was nu vooral abstracte kunst, die we niet altijd helemaal begrepen. Maar door bij sommige dingen een uitleg te horen, maakte het dat het interessanter werd om naar te kijken. Helaas is onze spanningsboog als het om musea gaat niet al te groot, maar ook hier hebben we nog even onze ogen de kost gegeven met alle werken die er hingen. Ook hier trouwens in een klein zaaltje weer Picasso, Matisse, Van Gogh en Monet.


Na dit museum zijn we Central Park weer ingelopen, op zoek naar een kroeg waar men een biertje zou schenken. Helaas is dit niet gelukt, we hebben wel weer een mooi stuk gelopen.


Het idee was om nog een musical te gaan bekijken, deze keer een comedy. Volgens de planning zou deze om 19u30 beginnen. We hebben een metro richting Times Square genomen. In de metro kwamen we erachter dat onze planning wel heel krap zou worden, én wat eten/ drinken, én kaartjes voor een musical regelen. Op dat moment toch maar besloten dat we niet wilde haasten en zijn een halte later uitgestapt om lekker wat biertjes te drinken met nacho's erbij. Dit smaakte erg goed. Daar het plan gemaakt om het Empire State op te gaan.


Toen we naar buiten gingen, was het al donker. We zijn naar het Empire State Building gelopen, om daar zowel de toren op te willen gaan, als the Ride te doen. The Ride is een simulatie machine, waarbij Monique al wel het gevoel had dat dit niet haar ding zou zijn. Maar ja, Hollander als ze is, het was gratis, dus dan ga je maar mee. Tijdens the Ride zijn de ogen van Monique nagenoeg de hele tijd dicht geweest en volgens Jaap heeft ze daar weinig aan gemist. Ook hij vond het allemaal niet zo spectaculair. Ze vragen hier normaal gesproken 42 dollar voor, meer dan 3 keer teveel. Maar goed, het was onderdeel van de New York Pass, dus het heeft ons alleen maar tijd gekost en geen ged.

Daarna zijn we het Empire State Building op geweest. Man oh man, wat was het daar druk. Je moest met 2 liften omhoog, eerst naar de 80e verdieping en erna naar de 86e verdieping. De laatste 6 verdiepingen hebben we gelopen, we waren het wachten zat. Maar wat een uitzicht heb je als je boven bent, dat is wel echt mooi. Jammer dat het boven dan ook zo druk is, maar het blijft wel mooi om New York bij nacht te zien met alle lampjes.


Ook om naar beneden te gaan was het weer een tijdje wachten, maar we zijn heelhuids beneden gekomen. Om aansluitend in de buurt van het hotel nog een klein hapje te nuttigen met een drankje erbij. Nu nog even bloggen, om zo weer lekker te kunnen gaan slapen om morgen weer een nieuwe dag hier te mogen beleven. Vanuit onze kamer kunnen we trouwens het Empire State Building zien,

@ Theo & Ria: Ja, het is inderdaad een geweldige stad. Mooi om het hier weer allemaal mee te mogen maken.
@Ad & Hennie: We hebben inderdaad weinig aan het voetbal gemist. Ook hier werd de stand onderin beeld gebracht tijdens een American Football wedstrijd.
@Annie & Chris: Leuk dat jullie ons volgen! Het zijn inderdaad enerverende dagen, waarbij een lekker biertje op zijn tijd ook wel echt gewenst is. Maar het is heerlijk om in New York te zijn. We hopen dat met jullie ook alles goed is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten