dinsdag 15 september 2015

Michael Mina

14 september 2015 was het weer zover. We zijn in Las Vegas en willen wederom lekker gaan uit eten. Deze keer hebben we gekozen voor het restaurant van Michael Mina. Hij heeft verschillende restaurants over de hele wereld. We hebben een reservering voor 20:00 maar lopen wat aan de vroege kant binnen, namelijk rond 19:30. We zijn helaas te vroeg, dus we moeten nog een half uur wachten. Tja, wat te doen in Las Vegas als je in een casino bent en je moet wachten....! Je gaan nog even wat gokken en natuurlijk wat drinken. Iets voor 20:00 lopen we terug naar het restaurant en kunnen we wel aan tafel. Het is er ontzettend druk, en het ziet er hectisch uit. We krijgen een tafel weg van de airco, dus we zitten niet de avond in de kou.

Als we zitten komt meteen onze ober met de kaart. We geven aan met een glas champagne te willen beginnen. Dit hebben we op de punten van myVegas verdient. We geven aan het seasonal tasting menu te willen, waar we 1 gerecht willen wisselen vanuit het gewone tasting menu. Namelijk de Artisjok voor de Kreeft Pot Pie. Dit is geen probleem. Verder neemt Monique een wijn arrangement erbij en Jaap proeft wat mee, maar drinkt verder water.

We hebben de champagne helaas zonder amuses. En amuses hebben we in Las Vegas nog nooit gehad, dus dit was te verwachten, maar wel een minpuntje. We krijgen nog voordat de champagne op is ons voorgerecht. We zijn bang dat we op deze manier binnen anderhalf uur weer buiten staan en dat is ons wel wat gortig. Maar goed Monique krijgt nu een nieuw glas champagne (Veuve Cliequot yellow label). Dit hoort bij de eerste gang, namelijk Amerikaanse kaviaar. We krijgen ook snel het pannetje met kaviaar met asperge. Dit zit in een heerlijke room. De champagne smaakt er goed bij en Jaap drinkt het halve glas van Monique verder op bij het voorgerecht. Het is een heerlijk gerecht.

Heel snel nadat we het op hebben, komen ze met de wijn voor de volgende gerecht. Meteen geeft Jaap aan dat het allemaal wel langzamer mag. Voor de tweede gang is dit te laat, want de borden komen al onze kant op. Maar onze ober vraagt de chef of het een tikkeltje trager mag. Vanaf dit gerecht zit er een beter tempo in. Bij het gerecht zit een Spaanse Morgadio Albariño bij, wat er goed bij smaakt.

De tweede gang is een overheerlijke coquille met stukjes meloen, een crisp en umeboshi. Hier krijgen we eetstokjes bij want umeboshi is Japans. Ook deze gang smaakt voortreffelijk. Ze wachten net iets langer met het opruimen van de borden en ook de volgende wijn laat wat langer op zich wachten en het volgende gerecht neemt ook zijn tijd. Dus de boodschap kwam over en wij kunnen rustig eten.

De derde gang is een wilde konings-zalm met bamboe rijst en cocos-curry. Dit leek ons in eerste instantie niet bijzonder, maar smaakt ook bijzonder lekker. Monique krijgt hier een Riesling Kabinet bij uit Duitsland. Een lekkere wijn,

De vierde gang was de gewisselde gang, namelijk de kreeft pot pie. Dit is een heerlijke pot pie en vult door de roomsaus erg goed. Hier zit een Chardonnay uit Washington bij, wat een lekkere, vettige wijn is die goed bij de kreeft past.

De vijfde gang is lamslende met summer squash (een soort courgette), broccoli en meloen gremolata. Gremolata is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Het vlees is supermals en heerlijk van smaak. De broccoli was net niet top, misschien door het wokken. Wel goed beetgaar, maar de uiteinden zijn een beetje slapjes. En dat ziet er niet mooi uit. Maar goed, mierenneuken zouden sommige dit noemen. Monique krijgt hier een Qupé Syrah Cuvée uit Californië bij. Een lekkere wijn met een lekkere pit.

Tenslotte krijgen we ons nagerecht wat een lekkere aardbeien Crème Freche Panna Cotta is. Dit aangevuld met een lekker crips en romig koekje en een rootbeer met ijs. Rootbier is een Amerikaans drankje, dit kennen wij in Europa niet zo goed, en smaakt met ijs nog wel aardig. De wijn van Monique is Hongaarse Royal Tokaij Màd cuvée uit 2012. Dit smaakt lekker bij het nagerecht.

We zitten goed vol en slaan de koffie/thee over. We zijn ongeveer 3 uur binnen en hebben de tijd dus kunnen verdubbelen ten opzichte van de anderhalf uur tafelen die hier normaal voor een 6-gangen menu staat. We zien ruim een anderhalf uur na ons mensen binnenkomen en in sommige gevallen eerder vertrekken of al aan hun toetje beginnen. Het is ondertussen een stuk rustiger in het restaurant. Wij vinden dit een prettigere drukte. Ze lijken hier zoveel mogelijk tafels in de ruimte te willen zetten en de tafels het liefst 3 keer te verkopen op een avond.

Maar goed, we hebben rustig kunnen eten en we hebben genoten van het eten. Jammer is dat ze er hier geen amuses of pre-desserts bij serveren, maar dat zal wel te maken hebben met die tafel 3 keer willen verkopen op een avond.

De bediening is zeer correct en vriendelijk. Ze zijn alert, schenken water tijdig bij en vervangen je servet bij toilet bezoek. Er loopt aardig wat bediening rond, maar we hebben er geen last van. Twee kleine foutjes, namelijk het verkeerde bestek, dit merken ze tijdig op, en voor het gerecht komt, passen ze zit aan.

De wijnen van vanavond zaten in het standaard wijnarrangement. Er is natuurlijk voor iets meer ook nog een premium wijnarrangement mogelijk maar dat hebben we niet gekozen. De wijnen smaakten goed en vulde de gerechten goed aan. Het waren geen WOW-wijnen, maar wel lekker.

Het interieur is netjes tot sjiek. Jammer van de volgepakte ruimte.

Al met al weer een geslaagde avond, maar het mist hier en daar extra's en de verfijning.

Eten: 8
Wijnen: 8
Bediening: 8
Interieur: 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten