donderdag 10 maart 2016

Wollerich

Donderdag 10 maart zijn we gaan eten bij restaurant Wollerich. Hier kwamen we rond 19:00 en we waren de eerste. Het zou niet druk worden deze avond, maar 2 andere tafels waren gereserveerd. Dit is natuurlijk ook niet zo vreemd op een donderdag avond in een dorp.

Als aperitief kozen we een Cava (Portium cava brut, gemaakt van macabeo, parellada, chardonnay en xarel-lo, fijne bubbels, volle smaak gecombineerd met frisse zuren. Regio Penedes ten zuiden van Barcelona) Dit was een aardige wijn en uiteraard kwamen de amuses vrij snel hierna. In totaal kregen we 3 rondes van elk 2 amuses. Dit begin was al voortreffelijk. Alle amuses waren heerlijke hapjes die ons deden uitkijken naar de gerechten. Hieronder even een opsomming van de amuses.
- Kroepoek met kimchi, bosui en Hollandse garnaal
- Cake van zwarte olijf met macadamia noot
- Gepocheerd kwartelei met lobbige ossenstaart, schuim van mayonaise
- Lego van granny smith appel met Parmezaanse kaas en witte chocolade
- Coquille met crèmeux van pompoen en soep van pompoen met sereh

We hadden voor vanavond het Weekbreak menu gekozen. Dit is voor een zeer schappelijke prijs 4 gangen incl 1 wijnarrangement.

Het voorgerecht was een heerlijk begin van het menu. Het was een Suikerhulsje gevuld met Kingkrab, haringkaviaar, gerookte makreel met komkommer, tartaar van Pomelo, duindoornbes. De hierbij geschonken wijn was een "2014 Chateau de la Negly, la brise marine, gemaakt van bourbelenc en rousanne, exotisch fruit, mango, witte perzik, amandel, vol met minerale toets, roestvrijstalen rijping en 3 maanden fermentatie op sur lie, gelegen in la Clape" Dit was een aardige wijn, een eenvoudig begin van de avond zullen we dan maar zeggen

Het tussengerecht was ook heel erg lekker. Het was filet van griet, aceto balsamico, venkel met parels van rode wijn azijn, Red Meat radijs, basilicum met paddenstoel, Green Meat radijs. De hierbij geschonken wijn was wat voller van smaak. Het was een "2015 Tset chardonnay, Tarragona, rijping deels op hout met batonnage, complex en elegant".

Het hoofdgerecht was, zoals de vorige gangen, ook heerlijk van smaak. Het was Simmenthaler rund, jus van sjalot, gelagerde aardappel, witte en rode biet, toffee van pastinaak, bospeen. Het vlees was heerlijk mals en goed van smaak, als ook de jus. De erbij geschonken rode wijn voor Monique was: "Castello di razzanno Cuntra Merlot, Piemonte, vinificatie op staal en minimaal 8 maanden Franse barriques, kruidig boeket, zachte tannines, rood fruit" Een wijn met een duidelijke smaak van rode wijn.
Jaap kreeg een andere wijn uit Zuid Afrika. Beide wijnen goed gesmaakt en vol van smaak.

Het nagerecht was Lemon Pie, pure chocolade, ijs van bittere sinaasappel, schuim van champagne, amandel en sinaasappel. Dit was een lekker nagerecht. Geen WOW factor, maar smaakte erg goed. De erbij geschonken dessert-wijn was een erg zoete "Tokaji (noord-oost Hongarije), Pajzos Harselevelu(plaatselijke druif), late harvest(deels met Botrytis aangetast, deels ingedroogd aan de stok), zoetzuur balans en rijp geel fruit"

Deze 4 gangen en de amuses waren een zeer positieve verrassing. Allemaal erg lekkere smaken, en wat ook gezegd moet worden, allemaal geserveerd op bijzondere borden. De wijnen waren goed van smaak, maar geen opvallende wijnen.

Het restaurant zit in een mooi pand met een aanbouw. Helaas was de ruimte erg leeg door de vele lege tafels, uiteraard wel gedekt.

Na dit zeer smaakvolle menu hebben we nog gekozen voor koffie/thee. Hierbij kregen we uiteraard nog wat lekkers. Ook dit smaakte lekker. Dus we gingen naar huis met een gevoel dat we hier zeker nog wel een keer terug zullen komen. Zeker voor de prijs van een Weekbreak menu. De prijs/kwaliteits verhouding was perfect.

De bediening bestond uit 1 persoon, die verantwoordelijk was voor de 3 tafels van elke 2 personen. Hij heeft deze avond zijn werk zeer goed gedaan. De gerechten netjes geserveerd, uitleg was uitgebreid en ook het bijschenken van water en wijn was goed. Geen steek laten vallen.

Wollerich staat nu voor ons in de top 5 van 1 sterren restaurants in Nederland, misschien wel in de top 3.

Eten: 8
Wijn: 7
Bediening: 8
Inrichting: 8



Geen opmerkingen:

Een reactie posten