maandag 4 juli 2016

De Lindehof

Zondag 3 juli zijn we gaan eten bij De Lindehof in Nuenen. Een mooie gelegenheid deze keer was de verjaardag van Jaap. Bijna 2 jaar geleden zijn we hier al eens eerder geweest en dat was ons erg goed bevallen. Sindsdien hebben ze er een tweede Michelin ster bij ontvangen, dus we waren wel nieuwsgierig.

Mooi op tijd rond 18:45 liepen we naar binnen en we werden netjes ontvangen en naar de tafel begeleidt. Deze stond in het midden van de ruimte, wat niet de beste plek is, maar goed.

We beginnen met een lekkere champagne van een champagnehuis uit Rheims. Deze smaakte ons erg goed, en ook de amuses die we erbij kregen waren heel erg lekker. Het waren er behoorlijk veel. De eerste portie werd geserveerd op een mooie kist met glazen plaat erop. In de kist lag de decoratie en op de glasplaat lagen de hapjes.
- Krokant van quinoa met 5 spices van miso
- Krokant van Paille met creme van pinda
- Toast van hennepzaad met avocado granaatappel
- Zoet zure komkommer met creme van rode uit
- tomaat gedroogd en gemarineerd met rozemarijn, tijm en basilicum

Na deze verrukkelijke hapjes kwam een tweede hapje, dat was een praline van witte chocolade en Bloody Mary en espuma van bleekselderij. Deze kregen we aangereikt en moesten in een keer opeten omdat de praline gevuld was met de drank.

Vervolgens kregen we gemarineerde zalm en gerookte zalm die we met een groot pincet moesten pakken. Het lag op ijsklontjes en was er dus met het pincet vanaf te halen.

Daarna een wat grotere amuse gebaseerd op Cantaloupe meloen. Het sap van de meloen met piment en peachtree en hollandse grijze garnalen.
En tenslotte de laatste amuse, een lauwwarme salade van kousenband met pitjel, creme van koriander en olie van groene kruiden.

Dit hele leger aan amuses was een geweldig begin van de avond. De champagne was ondertussen op en het werd tijd voor het voorgerecht. Monique had gekozen voor het wijnarrangement en ze kreeg om te beginnen een glas witte wijn. Deze smaakte als beginnende wijn aardig. Beetje vlak, maar ok om mee te beginnen.

De eerste gang was Geplette Langoustine (carpaccio van langoustine), water meloen, ijs van meloen, gember. En op een tweede bordje een gebakken langoustine, minispitskool van de BBQ, radijs, bloemkool-curry, black beans en dashi. Dit was een heerlijk eerste gerecht. De langoustine heerlijk in beide bereidingswijze. En het ijs erbij maakte het een verrassende combinatie.

De tweede gang was Griet. Hierbij kreeg Monique een andere witte wijn met een wat zoute afdronk.
Het gerecht was "Char Siu" en griet met crunch van bonito, bakkeljouw, gebrande bosui en saus van curry.
Ook dit smaakte erg lekker, de griet is een vaste vis, maar goed van smaak en door de crunch wel bijzonder.

Daarna de rendang. Hierbij kreeg Monique uiteraard weer een glas wijn. Ik durf de smaak niet meer echt te typeren, maar het smaakte goed.
De Rendang met bereidingen van kool, ijs met gemberbier en blanke soja. Ook deze gang was weer heerlijk.

We komen nu bij het hoofdgerecht wat in combinatie met een lekkere rode wijn uit het Rhone gebied geserveerd werd. Het hoofdgerecht waren verschillende bereidingen van Lam.
de lam gecombineerd met aubergine, roti, aardappel masala en een jus van Medina (verschillende Marokkaanse specerijen).

Tenslotte het nagerecht. Dit waren aardbeien op verschillende manieren. De dessertwijn was een lekkere honingachtige wijn.
Het gerecht bestond uit gemarineerde aardbeien, toffee, hangop en ijs van yoghurt. Dit was een flink nagerecht, maar wel erg lekker.

Na deze heerlijke gangen was het nog tijd voor een kopje thee met friandises. Dit was lekker, maar niet super.

De hele avond bij elkaar gezien hebben we voortreffelijk gegeten. De amuses waren wel de topper, samen met eerste voorgerecht en de Rendang.

De wijnen waren lekker en de wijn met een zoute smaakt wel bijzonder, verder niet echt gedurfde wijnen, maar goed passend bij het eten. Helaas waren ze niet echt royaal met de wijn. En ook bijschenken tijdens gang deden ze niet. De sommelier was een oost-europese kerel die zijn taal-uitdaging leuk liet meewerken in de uitleg. De uitleg van de wijnen zelf was een erg gerepeteerd verhaal.

De bediening deed netjes z'n werk. Wijnen tijdig schenken, water tijdig bijschenken en niet het plat en bruis door elkaar. Dat gaat bij anderen nogal vaak mis. Hier hadden ze 2 soorten glazen en daardoor makkelijker uit elkaar te houden en minder snel fout te doen. De uitleg van de gerechten was goed en met redelijk wat detail. Verder weinig extra en speciaal in de manier van bedienen. Er liep redelijk wat bedienen maar we hadden er geen last van.

De inrichting is in een relatief klein eetzaal waar 11 tafels stonden. Jammer dat we de enige tafel in het midden van de ruimte hadden en niet aan de zijkant zaten.

Samengevat een heerlijke avond met voortreffelijk eten.

Eten: 8
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 8



Geen opmerkingen:

Een reactie posten