zondag 16 oktober 2016

Dag 4: Hazyview

Vanmorgen hebben we om 7u30 de wekker gezet, omdat we het Krugerpark in wilden. Na een lekker ontbijtje, zijn we rond 9u15 op pad gegaan. Bij het Krugerpark (ingang Phabeni) aangekomen, moet je eerst een formulier invullen met je eigen gegevens, de gegevens van de auto en of je wel of geen vuurwapens bij je hebt. Deze hebben we gelukkig niet bij ons. Met dit ingevulde formulier mochten we naar de receptie om de entree te gaan betalen. Net toen wij aan de beurt waren, viel de stroom uit. Er werd niet heel erg raar van opgekeken bij de balie en na een half minuutje startte alles weer rustig op. We kregen onze bonnetjes (schijnbaar heb je ook een bon nodig om het park weer uit te mogen) en zijn op weg gegaan. Als eerste zagen we, na pas een paar minuten in het park te zijn geweest, een impala. Waarop we de auto stil zetten. Achter ons zagen we mensen in eerste instantie ook stoppen, om daarna meteen door te rijden. Later begrepen we dat je deze impala’s, net als de steenbokken, eigenlijk door het hele park overal ziet. Maar dat wisten we toen nog niet en dit exemplaar moest uiteraard op de foto.

Na nog een paar minuten rijden kwamen we bij een grote plas water, waar we onze eerste olifanten spotten! Onze dag kon nu al eigenlijk niet meer stuk. Na wat foto’s gemaakt te hebben en ze met een verrekijker te hebben bekeken, reden we verder. Even later kwamen we onze 2e olifant tegen, die tegen een boom aan stond. Dit was niet heel ver van de weg af. Erg tof om zulk soort beesten gewoon vrij te zien rondlopen.


We rijden verder en gaan een stukje zandweg rijden, zodat we bij Lake Panic uit komen. Hier hebben ze een soort overdekte uitkijkplaats gemaakt over een meer. Als we hier aankomen, staat er ook dat er maximaal 8 auto’s mogen parkeren. We lopen een paar meter tussen 2 hekken door en komen op een zeer mooie plek uit. Hier zien we wat nijlpaarden, schildpadden en wederom impala’s. Wederom levert dit mooie uitzichten op en wat mooie plaatjes. Al vallen we hier wel in het niet met onze gewone digitale camera. De spiegelreflex camera’s met zeer grote lenzen zijn hier meer te zien.


We vervolgen onze weg naar Skukuza, om hier wat te eten. We eten een sandwich en salade en vervolgen onze weg. We vinden het erg leuk om hier te rijden en zoveel mogelijk dieren proberen te spotten. We gaan verder richting Lower Sabie. Op het kaartje bij Skukuza staat dat er leeuwen gespot zijn. Helaas zien we die niet, maar wel zeer veel olifanten (bij een rivierbedding stonden er op een stuk van 500 meter misschien wel 100), wrattenzwijnen, aapjes en zebra’s! We zijn zeer tevreden met alles wat we tegenkomen. Het idee is nu om een kilometer of 40 op zandweggetjes te rijden. Alleen is dit bijna niet te doen, we hobbelen aardig op en neer. We besluiten om dezelfde weg terug te gaan rijden.


We rijden terug naar de kruising en zitten samen naar de kaart te kijken hoe we de route zullen doen, als we opeen rechts van ons, op een meter of 5 afstand, 3 olifanten op hun gemak voorbij zien lopen. Dit is een mooie ervaring.

Even later zien we wederom een aantal olifanten aan de rand van de weg lopen. Jaap mompelt dat een giraf toch ook wel leuk is om te zien (had hij al een aantal keer gezegd gedurende onze eigen safari) en ja hoor: Monique denkt dat er weer voor impala’s gestopt wordt, staat er opeens een giraf op ongeveer 3 meter afstand naast haar aan de blaadjes van een boom te knabbelen. Wat een mooi dier en wat tof om deze zo dichtbij te zien. We blijven even kijken, maken wat foto’s en de giraf loopt nog een stukje voor ons uit.


De rest van de weg terug zien we op wat wrattenzwijnen, aapjes en impala’s na geen wild meer, maar we vinden dat we aardig verwend zijn vandaag. Rond 18u00 zijn we terug bij de lodge en drinken we een biertje met Philip, Marge en de nieuwe gasten van vandaag. We besluiten daarna om weer steak te gaan eten, want dat bevalt ons goed hier.

Het eerste nadeel van in het donker rijden, is dat mensen gewoon aan de kant van de weg lopen (zonder een reflecterend bandje of zo) en je ze bijna pas ziet als ze onder je auto liggen. Het tweede nadeel is dat de koplampen van de tegenliggers erg vervelend zijn: ze hebben een koplamp kapot, ze rijden met groot licht, koplampen zijn te hoog afgesteld, etc. En er is nauwelijks straatverlichting, dus we proberen ’s avonds zo weinig mogelijk te rijden.

@ Appie & Trix: Graag gedaan en nog gefeliciteerd Appie!! En hopelijk gaan we morgen nog meer wild zien als we in het Krugerpark vertoeven :).
@ Annie & Chris: Genieten doen we zeker, het is hier erg leuk en gezellig!

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig...ook jullie zijn rijkelijk bedeeld, vast en zeker een onvergetelijke ervaring !!! Wij blijven duimen voor een spannend (in de goede zin van het woord) vervolg in de komende dagen en kijken reikhalzend uit de naar de verslagen van jullie alle 4. Lekker eten, slapen en alle indrukken verwerken.....Liefs, A & T

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo lieverds,
    erg leuk om elke avond een beetje met jullie mee te reizen!
    Heel veel plezier nog, hopelijk spotten jullie nog meer mooie plekjes en dieren.
    Liefs uit Winterswijk

    BeantwoordenVerwijderen