donderdag 9 februari 2017

Bretelli

Zaterdag 4 februari zijn we met z'n zessen gaan eten bij Bretelli in Weert. Na een parkeerplek te hebben gevonden in Weert, waar het nogal druk was, liepen we dit restaurant binnen waar het half vol was rond 19:00.

We hadden thuis ter ere van de verjaardag al een Champagne gedronken, dus we begonnen hier met een glas wijn voor Henny en Monique, Jeroen, Ad, Elske en ik hadden een cocktail. Deze smaakte lekker.

We kregen meteen de amuses. Helaas voor Jaap was 1 amuse voorzien van geitenkaas, dus die moest over geslagen worden. De rest vond dat ie goed smaakte, de andere tomaat-bal was wel ok en het kleine koekje vond ik het lekkerst.

Vrij snel na de amuse kwam de eerste gang. Dit was een vis-tartaar die erg lekker was, ook de erbij groenten hadden een goeie smaak. Dit was zoals zo vaak een heerlijk begin van het menu.

De tweede gang was kabeljauw. Ook dit gerecht smaakte iedereen erg goed. Tot zover was het erg lekker.

De derde gang ook een vis, waarvan ik helaas niet meer weet welke het was. Ook deze smaakte lekker. 3 uit 3 is een aardige score, dus het ging de goede kant op. En dat werd vervolgd door een zeer positief ervaren vierde gang. Dit was namelijk kwartel. Een filet en 2 boutjes. Dit was voor iedereen een goed ontvangen gang.

De vijfde gang was een beetje de domper. Niet voor iedereen even slecht, maar ze hadden lende die niet echt mals was, en zelfs voor Henny niet goed gebakken. De groenten en jus waren wel erg lekker, maar het vlees het minste. Erg jammer. Toen dit bord terugging met de stukjes vlees op, vroegen ze nog of er iets mis was. We gaven aan dat het vlees niet echt goed bevallen was. Ze zouden dit doorgeven, verder hebben we niks meer over gehoord, ook geen terugkoppeling van de kok toen ie aan tafel kwam. Hier hadden we wel "iets" verwacht.

Maar goed, na dit ietwat teleurstellende hoofdgerecht kregen we het dessert. Dit smaakte goed. We hadden eigenlijk erg lekker gegeten, helaas dat het hoofdgerecht niet echt wist te verrassen in positieve zin.

Vervolgens nog wat thee en espresso met wat te snoepen. En toen zat het erop.

De wijnen waren 2 keer de huiswijn, die ik niet gedronken heb. Voor zover in het heb doorgekregen was deze huiswijn wel ok. Geen spannende wijn, maar dat kun je meestal ook iet verwachten van deze wijn. Het smaakte goed, maar niks bijzonders.

De bediening was niet bijzonder. Ze deden hun werk met het schenken (en niet door elkaar halen van bruisend en niet bruisend water bij bijschenken) op zich netjes. Verder was er eigenlijk niet veel bijzonders aan de bediening. Niet erg spraakzaam of bijzonder vriendelijk op 1 persoon na.

De inrichting is niet ons ding. Het zag er allemaal wat Italiaans kitcherig uit. Is dit natuurlijk geen probleem, en het verandert de smaak en de gezelligheid helemaal niet, maar het viel wel op dit de inrichting ietwat kitcherig was en dat het wel toe is aan een vernieuwing.

Al met al hadden we een zeer gezellige en goed geslaagde avond. Het eten was voor het grootste deel lekker, voornaamste minpunt was het hoofdgerecht. De andere gangen hadden zeker onze waardering. Een restaurant waar het teruggaan zeker geen straf is, maar het zal niet bovenaan de lijst staan.

Eten: 7,5
Wijn: 7
Bediening: 6
Inrichting: 6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten