zaterdag 1 april 2017

Wollerich

Donderdag 30 maart was het weer tijd voor een bezoek aan Wollerich. Door het prachtige weer konden we buiten genieten van de zon, de champagne en de amuses. De amuses waren een lekker, maar nog geen bezonder begin van de avond. Helaas voor Jaap zat er wat kaas in. We hebben gekozen voor het doordeweek menu van 4-gangen en voor de eerste gang gingen we dan ook naar binnen.

Hier begon het net zoals in het verleden met een eerste gang met kreeft, rettich en een aardappel-salade. Dit was werkelijk voortreffelijk.
Wijn: Trimbach, Riesling 2013, Elzas, Ribeauville

De toon was gezet en de verwachting waren meteen hoog gespannen voor de volgende gangen.

De tweede gang was vis (zeebaars) met groenten (Pompoen, Koolraap) in een Hollandaise saus en beurre noisette. Deze was vol en lekker van smaak. De vis was goed en de groenten lekker knapperig beetgaar. Een lekkere 2e gang.
Wijn: Wittman rose trocken 2015, st. Laurent en spatburgunder, Rheinhessen, Duitsland

De derde gang was het hoofdgerecht, wat heerlijke eend was met bospeen, peer, Ratte aardappel en vanille, rode wijn saus was. Een mooi groot rosé gebakken stuk. Lekker zacht en mals.
Wijn: Gran Marius 2013, Almansa, Spanje, Monastrell, Tempranillo, Syrah, Grenache
Dit was een volle zware rode wijn, die trouwens goed bij het gerecht paste.

Het zoete nagerecht was opgedeeld in twee stappen. Het eerste deel was een apart, op groenten gebaseerd, nagerecht met Multivitamine, Rabarber, Limoen, Hibiscus. Dit was een verassend nagerecht wat erg goed smaakte.

Het tweede deel van het nagerecht was het zoete deel en dit bestond uit een kunstig gemaakte stekelbol van mascarpone met daarin een bonbon met passievrucht. Smaakte heerlijk en ook nog eens mooi voor het oog.
Dessertwijn: Muscat de Valencia

Het alternatief voor dit zoete nagerecht was een kaasplankje. Hier had Elske voor gekozen en dat bestond uit 1 plankje (moest voor worden bijbetaald, wat we niet hadden verwacht aangezien dit in plaats van de 2 zoete nagerechten aangeboden werd). Maar goed, ik kan niet veel zeggen over de kazen.

De thee/koffie/espresso na waren goed en uiteraard vergezeld met lekkere snoepjes.

Kortom, we hadden wederom heerlijk gegeten en ze hebben ons wederom niet teleurgesteld. De wijnen smaakten goed, maar helaas kan ik daar ook niet veel over schrijven aangezien ik niet het arrangement had. De wijn bij het hoofdgerecht was in ieder geval een mooie wijn. Naast de wijn hebben ze voor een vast bedrag van 4,- per persoon onbeperkt water (bruis/plat). Dit is een nette aanpak.

De bediening deed het goed, was niet opvallend aanwezig, schonken op tijd bij, zorgden voor wijn voordat het gerecht kwam, waren correct en vriendelijk. Geen op en aanmerkingen, maar verder ook niet opvallend.

De inrichting is niet veranderd.

Eten: 8
Wijn: 7
Bediening: 8
Inrichting: 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten