zaterdag 13 mei 2017

Lansink

Vrijdag 12 mei is het tijd voor een avond lekker eten in Twente bij restaurant Lansink

We werden netjes ontvangen en meteen liepen we door naar de bar in een bijgebouw van het hotel/restaurant. Dit is een mooie locatie voor een feestje. Hier zat de rest al met een drankje, en hier sloten we netjes bij aan. We begonnen met een aperitief met wat olijven. Vervolgens kozen we het 6-gangen menu uit met voor een ieder het wijnarrangement. Nadat we ons aperitief op hadden liepen we naar het restaurant en we kregen een mooie ronde tafel in de hoek met goed overzicht. Er was ondertussen al wat volk.

We kregen meteen onze eerste amuse. Dit was een bolletje van "paprika" met aioli. Dit was een heerlijk begin, het bolletje moest je in een keer opeten omdat er "iets vloeibaars" inzat. Lekkere smaakexplosie de mond. Goede start!
De tweede amuse was een hoorntje met kippenlever en ijs. Dit was ERG lekker. Monique en Ria kregen iets anders omdat ze liever geen lever/ ijs wilden hebben, en daar hielden ze zelfs al met de amuse rekening mee.
De derde amuse was een blokje sparerib met sesamzaadjes. Ook deze amuse was voortreffelijk. Meteen daarbij kregen we een kopje gebonden aspergesoep en dat was erg lekker.
Volgens mij kregen we erna nog een amuse, maar dat heb ik geen foto van en ik ben 'm vergeten.

Na deze heerlijke amuses kregen we de eerste wijn ruimschoots voor de eerste gang. Wat later kregen we de eerste gang.
Wij kregen Hereford rund met lardo (rugspek), en die was lekker zacht en goed van smaak. De (volgens mij) aardpeersalade met quinoa en Aceto Balsamico (balsamicoazijn). Het geleiachtige ding op het bord was erg lekker maar ik durf niet meer te zeggen wat het was, misschien ook met aardpeer.
Voor Monique hadden ze een witvis omdat ze aan had gegeven liever geen lever te willen.
Beide voorgerechten vielen goed in de smaak. En na de toon van de amuses die goed gezet was, ging ook de eerste gang in die heerlijke smaaksensatie mee.
De geschonken wijn bij de het rund was: Pasqua Passimento witten wijn van de Garganega druif uit de Veneto streek kwam uit 2015. Dit was een frisse en zachte wijn. Ik vond 'm lekkerder dan de wijn die Monique had bij haar voorgerecht, waarvan ik niet weet welke wijn dat was. Gelukkig schonken ze 'm ruim op tijd, en bleven ze in ieder geval doorschenken.

De tweede gang was een coquille met een pompoen risotto en langoustine. Ook deze is erg goed in de smaak gevallen.
Dit werd begeleid door de witte wijn: Vieux Pressoir “Elegance”, een Chenin Blanc uit de Saumur regio uit 2015. Ik durf er de smaak niet meer van te typeren.

De derde gang was rode poon met tomaat, olijf en Aioli. De Tomatensaus (was het minst) waar het tomaten-tartaartje erg verrassend lekker van smaak was.
De wijn hierbij was een Bodega Mustiguillo ”Mestizaje” van Viognier, Malvasia en Mersuguera uit Valencia 2016.

De vierde gang was zwezerik, kalfswang met aardappel, knoflook en madera. De zwezerik was goed van smaak en de kalfswang was ook erg lekker. Ook dit was wederom een heerlijk gerecht. Tot nu toe zijn we erg positief verrast van door eten.
De wijn hierbij was een lekker Folnari "BST" van Sangiovese en Cabernet Sauvignon uit Toscane 2015. Dit was een lekkere wijn die met de volgende wijn in het achterhoofd een eenvoudige opbouw was naar de vele lekkerdere en vollere wijn van het hoofdgerecht.

De vijfde gang was het hoofdgerecht en dit was extreem zacht Hollands lam met een asperge, lamsnek, puree van aubergine en een taartje met morilles en lavas. De puree vond ikzelf het minst, maar het vlees (beide) was erg lekker. De nek had een wat vollere smaak en was heerlijk, en de andere stukjes waren erg zacht. Ook het "taartje" was erg lekker.
Deze wijn was wat mij betreft de topper van de avond. Dit was een Ixsir “Altitudes” van Cabernet Sauvignon, Caladoc, Syrah en Tempranillo uit Batroun Libanon 2012

Tot zover is het een zeer geslaagde avond. En dan sluiten we tenslotte af met het nagerecht.
Het was mascarpone, aardbeien, peultjes-ijs (niet heel lekker) en helaas ook nog wat ander groenvoer wat niet had gehoeven. De mascarpone was lekker, maar de groenten waren geen positieve toevoeging.
De dessertwijn was niet een typisch zoete dessertwijn, maar meer een rose-achtige wijn die aardig van smaak was. Het was een Domaine Renardet-Fache van Gamay uit Poulsard Bugey 2015.


Na het nagerecht moesten we nog even wachten op de taxi, dus hebben we allemaal koffie/thee/etc gehad met lekkere snoepjes. Helaas geen foto, maar ze waren erg lekker. Verrassend en lekker.

Dus wat het eten betreft een zeer geslaagde avond.

De bediening deed z'n werk goed. Duidelijk uitleg van de gerechten, korte en duidelijke uitleg van de wijnen (helaas niet onthouden en de mail achteraf heeft hier wel geholpen) en ook het schenken van de wijnen mooi op tijd. Als het glas bijna leeg was schonken ze netjes op tijd bij. Helaas was dit bij het water minder het geval, zeker de tweede helft van de avond zijn ze dit nogal vergeten. Ze haalden gelukkig het plat en bruisend water niet door elkaar. Verder erg vriendelijk en prettig in de omgang.

De inrichting zag er netjes en warm uit. Geen kille moderne ruimte, maar een redelijk knusse en warme inrichting.
Kortom, in de omgeving Losser is dit zeker een aanrader, en we zullen er zeker nog een keer terugkomen.

Eten: 8
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten