maandag 10 juli 2017

De Kromme Dissel

Donderdag 6 juli was het weer tijd voor "De Kromme Dissel".

We zijn wat aan de vroege kant, maar worden uiteraard hartelijk ontvangen. De weerverwachting is niet heel erg goed, maar toch beginnen we buiten met een glas champagne en de eerste amuses. Al snel begint het ligt te druppelen en gaan we naar binnen. Hier zitten ondertussen al andere gasten. We krijgen ook de tweede ronde amuses en daarna de derde ronde amuses.

Zoals altijd een heerlijk begin van de avond.

We kiezen voor het 7 gangen verrassingsmenu en Monique gaat voor een wijnarrangement.

De eerste gang is al meteen een feest om mee te beginnen. Het is in zeewier gerookte hamachi met gepocheerde oester en sorbet van yuzu. Erg lekkere zachte zeer smaakvolle vis en ook de oesters uit de schelp smaakt erg lekker.
De erbij geschonken wijn is Sake: Ginjo-Shu 'Azure,' Tosatsuru uit Kochi Japan.

De tweede gang is Hollandse rode mul met Iberico chorizo en saus van bouillabaisse. Normaal gesproken zijn we beide niet echt van een soort bouillabaisse, maar dit is verrassend lekker. De vis is ook nog weer goed van smaak, en heerlijk zacht. Het erbij geserveerde brood gaat ook makkelijk op aan de restjes bouillabaisse.
De wijn: 2015 Pedro Ximenez, Close de la Vall uit Valencia Spanje.

De derde gang is Poussin met soft shell crab, een bonbon van mango en saus van lente uit. Een erg lekkere combinatie, waarbij zeker de mango verrast bij de crab.
De wijn: 2015 L'Orchidée van Famille Decrenisse uit Frankrijk.

De vierde gang noemen Gazpacho 2.1. Oftewel een voor de derde keer verfijnde Gazpacho. Dit vonden we beide de minste gang. Het was wel lekker, maar geen toppertje. Dus dat wordt wachten op Gazpacho 3.0
De wijn: volgens mij heeft Monique deze wijn overgeslagen aangezien de vorige wijn nog niet op was, en die beviel haar trouwens erg goed.

De vijfde gang was een voortreffelijke lamrugsfilet met komkommer, creme van doperwten roomkaas en citroen. De roomkaas vond ik het minst maar het vlees was top.
De wijn: Scheurebe Auslese, Hihnrat uit Nahe Duitsland. Dit was een heerlijk wijn.

De zesde gang was een gerecht van Biologische geitenkaas met aardbij. We hadden vooraf al aangegeven geen kaasliefhebbers te zijn, dus we vonden deze keus vreemd. We hebben dan ook alleen de aardbeien opgegeven en vervolgens de kaas links laten liggen. Hier kwam niet echt een reactie op van de bediening maar de chefkok Tonnie kwam na de gang wel naar de tafel zicht verontschuldigen en hij had een nieuwe zesde gang bij zich. Het was een rode vruchtensaus met rode vruchten erin. De foto is niet erg charmant, dus die hebben we weg gelaten.
De wijn weet ik niet meer.

De zevende gang waren gemarineerde bramen met frangipane, groene kruiden en vlierbloesem. Dit was een lekker nagerecht, maar helaas geen topper.
De wijn: Coteaux du Layon, Alexandre Cady, Frankijk. De wijn paste goed bij het nagerecht.

Al met al hebben we erg lekker gegeten maar zaten er een paar minder verrassende gerechten tussen. Misschien ben ik te kritisch aan het worden/klinken, maar we hebben getuigende de 8,5 een top avond gehad.

De bediening was weer iets in samenstelling veranderd. We waren altijd erg enthousiast vanwege de bediening, en die is nog steeds goed, maar waar ze in het verleden met uitblonken is nu erg afhankelijk geworden van nog een paar personen. De nieuwe mensen hebben hier duidelijk nog wat de bereiken. Ook dit is wederom geen klacht over de bediening, want ze deden hun werk goed, waren vriendelijk, attend en correct. Maar het extraatje wat ze in het verleden hadden is niet bij iedereen aanwezig. Maar het valt wel op dat in de bediening het vaak wisselt.

De inrichting is zoals vanouds, helaas niet lang buiten kunnen zitten, want dat is daar mooi zitten, maar binnen is het zeker geen straf met de mooie kandelaars met echte kaarsen.

Kortom, zoals verwacht een mooie en bijzondere avond om de verjaardag van Jaap te vieren.

Eten: 8,5
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten