maandag 26 februari 2018

Cordial

Vrijdag 16 februari was het de buurt aan Cordial om ons te verrassen met een heerlijke avond. We zitten samen met Theo en Ria in hotel De Weverij waar we een fijne kamer hebben. Aangezien het restaurant in hetzelfde pand zit, is het een korte wandeling van de kamer naar de lobby en later naar het restaurant.

We beginnen in de lobby met een glas Oss's bier en een lekker eerste hapje. Dit was de eerste amuse: Karamel, Koningskrab, Zwarte boon, soja en wakame.
We willen vervolgens de amuses verder nuttigen in het restaurant met een lekkere cocktail. Daar gaan we dan ook, nadat we ons bier op hebben, naartoe.

We krijgen hier een lekkere cocktail met de volgende heerlijke amuses.
- Buikspek, Kwarteleitje, Aardappel, Hazelnoot en Crostini.
- Tonijn, Grapefruit, Nori en Ponzu.
Beide amuses zijn voortreffelijk en een heerlijk begin van de avond. Ook de cocktail met o.a. gember en kaneel is goed van smaak.

We zijn nu opgewarmd en kijken uit naar de vijf gangen die we vanavond gaan nuttigen. We hebben een arrangement vanwege hun jubileum en daar zitten de 5-gangen in, 4 bijpassende wijnen (helaas geen dessert-wijn), tafelwater, koffie/thee en het aperitief (de cocktail) in.

De eerste gang is een heerlijke ossenhaas tartaar, oester, bonito en mierikswortel.  Dit begin maakt ons erg nieuwsgierig naar de volgende gangen, want hier zijn we unaniem erg positief over. We krijgen hier een lekker witte wijn bij, die in combinatie met het gerecht het lekkerst is.

De tweede gang is kabeljauw met gerookte paling, zuurkool, pastinaak en beurre blanc.
De zuurkool heeft een mooie zure smaak die goed past bij de vis. Ook de noot zorgt voor wat extra bite, samen met een lekker stukje ui.
Ook deze ging beviel ons erg goed.

De derde gang was rode mul, een garnaal, couscous, mango, venkel, tandoori en schaaldierensaus. Ook dit was een heerlijke gang, ikzelf vond de couscous het minste hiervan, maar de mango met de rode mul en de saus waren een topper.

De vierde gang was in een avond met super lekker eten het minste gerecht, maar zeker niet verkeerd. Maar zelfs in dit geval moet er een minst-succesvolle gang zijn. Het was kalfsentrecote, kalfswang, aubergine (niet ons ding), sesam en miso jus. De wang was erg lekker en de rest was "gewoon" lekker waarbij we de aubergine het minste vonden (puree en pratch van aubergine). De erbij geserveerde wijn was goed, maar niet meer. Gewoon een lekker wijntje

De laatste gang was Mango, vanille ijs, lychee, roze peper, kokos en passievrucht sorbet. Dit was lekker. We kregen hier op aanvraag de dessert-wijn bij. Die smaakte overigens goed, maar jammer dat dat glas niet in het arrangement zit.

Hierna mochten we nog genieten van koffie/thee met lekkernijen. Nooit een straf om hiermee de avond af te sluiten. We hadden ondertussen voldoende gedronken en zagen geen noodzaak meer voor whisky of cognac.

De wijnen waren goed en lekker. Helaas heb ik geen wijnlijst meegekregen en is mijn geheugen een week na het eten niet meer voorzien van de wijnen.

De bediening was netjes, correct en tijdig met bijvullen van wijnen en water. Ze vergisten zich niet in het bruis versus plat water (verschillende glazen) en verder deden ze gewoon netjes hun werk.

De inrichting vonden we erg mooi. Een Japanse stijl met een soort afscheidingswondjes waardoor het interieur een speels karakter kreeg. Verder had je redelijk wat privacy en was de ruimte geen grote open ruimte, maar gezellige kleinere ruimtes. Gelukkig niet helemaal gesloten dus je kon wel nog wat zien van het restaurant en de mensen/tafels om je heen.

Kortom een avond heerlijk gegeten en absoluut een restaurant waar we nog wel een keer terug gaan komen.

Eten: 8
Wijn: 7,5
Bediening: 8
Inrichting: 9















Geen opmerkingen:

Een reactie posten