zondag 20 mei 2018

De Kromme Dissel

Zondag 20 mei gaan we naar de Kromme Dissel voor wederom (hopen we) een heerlijk etentje. We gaan wat vroeger zodat we buiten nog lekker een aperitief kunnen drinken. Helaas waren ze net klaar met een verbouwing en konden we niet buiten zitten. Later komen we erachter dat het andere terras wel gedekt was, maar bij ontvangst werd die niet genoemd.

We gaan voor een 5-gangen menu en de chef gaat ons hopelijk weer verrassen met lekker eten.

Dus we beginnen meteen met een Rose-champagne en gaan van start met de amuses. Deze gaat de amuse-reis in Europa. Van Berm naar Heelsum.

We beginnen met Rösti met Alpenkriden en Zwitserse Käsekuchen. Een lekker begin en het eerste ticket van de reis is binnen.

Het volgende ticket is Basel naar Brussel. We krijgen bij deze amuse een Pakketje van Duitse ribbetjes, appel, Franfurter wordt en gel van Riesling Spätlese. Ook dit wat verrukkelijk.

De volgende trip is van Brussel naar Arnhem en hier krijgen we één Vlaamse friet met Belgisch stoofvlees en roodlof. Eenvoudig maar erg lekker.

De laatste trip is van Arnhem naar Heelsum, en daar krijgen we "Blote billetjes" in het gras en fietsebonensoep.

Met deze reis is onze amuse-tour klaar en is het tijd voor de eerste gang.

We beginnen met heerlijke stukjes Hamachi met beignets van diepzeegarnaal, ananas-aardbei en crème van groene thee. Een super eerste gang.

De tweede gang is sliptong met gerookte paling, langzaam gegaard buikspek, gepofte aardappel met aardappelsalade en saus van raapsteel. Ook dit gerecht is voortreffelijk.

De derde gang is zeebaars met ansjovis, structuren van wortel en saus beurre rouge. Ook dit is erg lekker.

De vierde gang is het hoofdgerecht en dat is Lamsrugfilet met crème van gepofte knoflook, paprika, komkommer en lamsjus. Ook heerlijk!

En dan is het tijd voor het laatste gerecht, ons nagerecht. Meerdere structuren van rabarber met mousse van dragon, yoghurtijs, parfait van hazelnoten en warme sabayon van magnolia. Ik vind dit het minste gerecht, het was zeker lekker maar geen topper.

De bediening was voornamelijk door een jonge gast die dit als bijbaantje naast zijn studie doet, we hebben hem al verschillende keren gezien en hij doet het erg goed. Zoals "De Kromme Dissel" eigenijk bekent staat voor ons. Frivool, netjes en attent. Corne als trouwe Kromme Dissel ober is ook weer van de partij. En zoals vanouds. Deze keer ging ie wel de mist in met het schenken van plat water in een glas voor bruisend water. Netjes opgelost, paar glazen water van het huis en verder geen gezeur. Zo doen het zoals de laatste paar keer weer ouderwets TOP.

De thee en snoepjes hoort er natuurlijk ook bij en dan zit het er weer op voor de avond. De chefkok komt zoals altijd even aan tafel en verteld over de plannen van het hotel en restaurant. En natuurlijk een tipje van de sluier over het 50-jarig bestaan dat eind dit jaar zal zijn, en wij geven al aan dat we weer van de partij zullen zijn.

Tenslotte de inrichting. Wederom zitten we door de late reservering in het tweede zaaltje, dit is altijd wat minder dan in de hoofd-zaal. Maar het is er niet minder gezellig door.

We hebben ouderwets lekker gegeten en ze blijven toch hoog op onze favorieten-lijst staan.

Eten: 8
Wijn: 8
Bediening: 10
Inrichting: 7













Geen opmerkingen:

Een reactie posten