vrijdag 6 juli 2018

Parkheuvel

Vrijdag 6 juli vieren we de verjaardag van Jaap bij Parkheuvel in Rotterdam. Het is een heerlijke dag, de zon schijnt en vanuit ons hotel is het een wandeling van 15 minuten naar het restaurant. We lopen in het zonnetje langs de Euromast en lopen rond 19:30 het restaurant binnen. We krijgen een tafel buiten met uitzicht op de Maas en de voorbij varende schepen.

We hebben een 5-gangen menu gekozen, incl aperitief, water, wijnen en koffie/thee. We bestellen een champagne als aperitief. We krijgen een erg lekkere champagne en al snel komt de eerste selectie van amuses. Een lekker hoorntje met een mouse, een bolletje en een stukje crisp. Alledrie erg lekker.
De volgende amuse is een bord met komkommer bereidingen. Een gazpacho van kommer en een rolletje komkommer. Ook dit smaakt lekker.

Helaas waren dit de amuses en is de volgende gang onze eerste gang.

De eerste gang is een salade van tomaat, Stellendamse garnalen, Basilicum, Karnemelk, Marshmallow, Tomatengelei en Kroepoek. Dit is een lekker begin van de de 5 gangen. Hoewel de tomaat stukjes vrij eenvoudig waren, was het wel een juiste mix van smaken. Ook de erbij geschonken wijn was erg lekker.
Wijn: Merlot blanc de noir Becker, Rheinhessen

De 2e gang is octopus Romige Venkel, Knoflook en karnemelk. Ook de saus erbij van paprika was erg lekker. Ook de hierbij geschonken wijn was erg lekker.
Wijn: 2016 Chenin Blanc ‘’ Die Agteros‘‘ Joostenberg, Paarl

De 3e gang is de "signature dish" van de chef. Dit is een ravioli met Bresse kip, fijne bospaddestoelen en een langoustine. Hierbij een kreeften-saus. Dit was inderdaad een overheerijk gerecht. Een mooie mix van smaken. De ravioli perfect klaar gemaakt, niet teveel deeg, niet te lang gekookt en goed van smaak.
Ook de hierbij geschonken wijn (Viognier) was erg lekker. Paste goed bij het gerecht zoals eigenlijk alle wijnen die we tot nu toe gehad hebben.
Wijn: 2016 La Campine Viognier Jean Michel Gerin, Rhône

Na de 3e gang kregen we een vitaminen-boost in een klein glaasje. De schuim is van gember.

De 4e gang is het hoofdgerecht. Dit zijn lekkere stukjes eend (eendenborst). Dit is voortreffelijk van smaak. Naast de stukjes vlees natuurlijk nog wat groente, beetgare sugarsnaps en asperge. Ook deze gang is heerijk van smaak. De hierbij geschonken wijn was een Merlot van kruidige en scherpe smaak. Deze wijn paste erg goed bij de eend.
Wijn: 2015 Heideboden Nittnaus Burgenland

De 5e gang is tenslotte het nagerecht. Dit is een gerecht van aardbeien met witte chocolade, rabarber, gember-aardbei sorbet, amandel Dacquoise en Romanov. Ook dit was weer lekker. De erbij geschonken dessert-wijn vonden we niet speciaal bij het dessert. Het had ook een aperitief wijn kunnen zijn.
Wijn: Cerden Bugey Dubreuil

Na deze 5 gangen is het tijd voor een kopje thee met lekkers. We krijgen hierbij een Madeleine, een chocolaatje en een zacht soort koekje. De madeleine vinden vinden we niet erg bijzonder, de andere 2 hapjes wel erg lekker. Dan komen ze ook nog aan tafel met een flinke schaal met bonbons. We kiezen er ieder drie, en die zijn werkelijk TOP. Wat een lekkere chocolaatjes.

We hebben er ongeveer 4 uur gezeten. De snelheid was aardig hoog, maar gezien het 's avonds aardig afkoelt was het geen straf om op tijd klaar te zijn. De gerechten waren heerlijk van smaak, helaas allemaal aan de kleine kant. We hebben redelijk wat brood gegeten en nog komen we niet vol van tafel.

De bediening deed z'n werk goed. Waren aardig attent met inschenken van water en wijn. Helaas moesten we wel elke keer zelf om brood vragen. Verder vriendelijk en correct.

De wijnen waren top. Zelden zijn we er zó over te spreken, maar hier hadden ze wijnen die ons goed bevielen.

Kortom een heerlijke avond met lekker eten en zeer smaakvolle wijnen. We hebben een discussie of het wat betreft waardering een 9 of 8,5 moet zijn, en aangezien ik de blog schrijf kies ik voor een ruime 8,5. Voornamelijk de kleine gerechten en de wat tomaat betreft eenvoudige eerste gang doen me voor een 8,5 kiezen.

De inrichting ziet er binnen zeer mooi uit, maar met dit weer zitten we natuurlijk buiten. We zitten aan de maas en we zien aardig wat schepen voorbij komen. Een uitzicht waar elke keer wat te zien is. Het terras loopt half rond aan de achterkant en is niet heel speciaal. Vooral het uitzicht op de maas maakt het een mooie locatie met wat leven. Helaas hadden ze geen verwarming of denken dus het werd later op de avond wat té fris.

Eten: 8,5
Wijn: 9
Bediening: 8
Inrichting: 8















Geen opmerkingen:

Een reactie posten