zaterdag 1 september 2012

Da Vinci

Vol verwachting hadden we Da Vinci in Maasbracht in de planning. Zaterdag 2 juni (2-6-2012) was het dan zover. Ons tweede 2-sterren restaurant met een mooie ligging aan het water, helaas hadden we geen uitzicht op het water vanaf de tafel.

De ontvangst was netjes, ze stonden klaar bij de deur. We kregen een tafel beneden in het midden van de ruimte. Wat ons betreft niet de beste plek, het leek alsof de tafel er een beetje tussen was gepropt.

Het aperitief van champagne was erg goed. De amuses die erbij werden geserveerd waren een traktatie voor de mond.

We hadden gekozen voor het 5-gangen menu. En op het hoofdgerecht na was alles subliem. Het hoofdgerecht vond niemand aan tafel goed. Het waren drie stukjes vlees waarvan 2 verre van mals. Waarschijnlijk was dit de bedoeling, want dit was bij iedereen het geval. Zeer zeker kon het onze waardering niet krijgen.
Zeer jammer!

Ook wat betreft de bediening vonden we het ver beneden de maat. Het begon met het overgooien van een glas water in een wijnglas. Lijkt me niet de bedoeling, ik zou even wachten tot het waterglas leeg is, en dan verder gaan met schenken in het wijnglas. Dat brengt me bij het tweede punt. Water moesten we meestal zelf inschenken. Daar zijn we niet te lui voor, en we voelen ons er ook niet te goed voor, maar dit zou niet nodig moeten zijn. Dit hadden we allemaal nog niet eerder meegemaakt in een sterren restaurant.
Het inschenken van de wijn gebeurde netjes op tijd, helaas 1 keer in het vorige wijnglas, verder geen probleem, maar bij maken van een opmerking kwam er geen reactie. Gewoon wijnglas pakken weglopen en nieuw wijnglas neerzetten.
Ook hebben we moeten constateren dat de bediening niet echt attent was.

Kortom heeft Da Vinci ons allemaal eigenlijk niet weten te bekoren. Hier hadden we veel meer van verwacht. We hebben bij 1-ster restaurants betere bediening gehad. De misser van het hoofdgerecht zou ook niet moeten kunnen. Alle andere gerechten waren erg lekker, ook de bijpassende wijnen waren goed gekozen.

Eten: 8 ( door het hoofdgerecht )
Wijn: 8
Bediening: 5
Inrichting: 6

Location:Maasbracht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten