vrijdag 16 november 2012

Oud Sluis

Donderdag avond (15-11-2012) was het dan zover. Na driekwart jaar geleden gereserveerd te hebben, konden we gaan eten bij Oud Sluis.

Auto voor de deur in hartje Sluis kunnen parkeren en vervolgens naar binnen. We hadden een plek dicht bij de ingang, maar absoluut geen last van het opengaan van de deur. Prettige plaatsen om te zitten, stoelen en bank.

We begonnen met een champagne, speciaal gemaakt voor Sergio Herman. Deze was erg lekker. En meteen begon het feest eigenlijk al. Er kwam voor iedereen een steen op tafel met daarop een kleine éénhaps-amuse. De eerste traktatie was binnen. Het menu lag al klaar, een ervan was gedateerd en getekend door Sergio; dit vonden we een leuk gebaar.

Vrij snel na de eerste amuse kwam de tweede amuse. Deze was al meteen wat groter, namelijk een oester. Daarbij kwamen nog 2 kokkels heerlijk in de schelp. En wat "papier" van mossel. Ook dit was een erg bijzonder en lekker.

Daarna kwam de volgende amuse, een bordje met haring aangekleed met kleinigheden en in een kapotte mok zaten nog meer heerlijke smaaksensaties.

Voor de laatste amuse kreeg iedereen een druppeltje handcreme om ook met frisse en lekker ruikende handen de avond voort te zetten. Grappig!

De champagne hadden we ondertussen al op, dus ze schonken een amuse wijn in om vervolgens door te gaan met de laatste amuse. Dit waren 3 "dingen". Een zalmmootje, daarnaast een mousse. En in een schaaltje buikspek met "?".

De in totaal 7 amuses waren op. Dit was een voortreffelijk begin van de avond en deed ons uitkijken naar het menu. We hadden gekozen voor het 6-gangen menu. Onderstaande foto's laten zien wat we gegeten hebben en in het kort een beschrijving van het gerecht. Het viel ons op dat de borden flink aangekleed werden en er zat veel kleur in de creaties. De porties zijn ook absoluut niet klein te noemen.

Samenvattend waren alle gangen geweldig. De opmaak van de borden bleef verrassen, de smaken bleven overweldigend en de hele ervaring onovertroffen.

De wijnen die ze schonken waren lekker, op de japanse wijn na. Die was naar onze smaak geen success. In combinatie met het gerecht was het wel beter, maar wat ons betreft nog steeds niet de perfecte combi.

De bediening was netjes, attent, volledig op de hoogte van het geserveerde, op de hoogte van de wijnen die ze schonken, al met al zeer goed. Het was precies zoals je mocht verwachten.

De ambiance binnen was modern, strak maar wel gezellig. Veel zwart glans en wit, maar zeker niet kil. Een moderne en gezellige inrichting. Wat ons ook opviel was de muziek, zeker wat later op de avond. Dit was absoluut geen klassieke muziek, maar lekkere lounge muziek. Een keer wat anders.

We hadden allemaal geen ruimte meer over voor de koffie/thee. Althans wel voor de koffie/thee maar niet voor de erbij geserveerde bonbons. Dus dit hebben we overgeslagen. We zaten allemaal goed vol.

Samengevat was dit de beste ervaring tot nu toe. De Librije was een zeer zeer waardige nummer 2 voor ons, en de rest komt toch niet in de buurt van deze 2 3-sterren restaurants.

Eten: 10+
Wijn: 10
Bediening: 9
Inrichting: 9

Hamachi:
gekoelde ijspastille van mierikswortel,
hamachi en mizuna.

Zeeuwse Kokkel:
kokkel, yuzu, curry, rode quinoa, 
witte radijs en sesamcreme.


Zeeuwse Oester
zeeuwse oester, cous cous, specerijen en sorrento citroen


Vette Vis.
Zeeuwse Paling bbq
gelakt, ijskoud van japanse citrus en winter radijs.

Indonesisch Spek
seroendeng, boemboe bali,
kaffirlime en emping.
+
Spitskool
zalm, shiso, rammenas, spitskool en dashi.
Amuse-Wijn: Vinho Verde, Muros. Portugal. 2010. Alvarinho.

Het Vallen van het Blad
Wijn: Lam, Lammershoek. Zuid-Afrika. 2011. Druif: Chenin Blanc en Viognier

Langoustine


Zeeuwse Oester:
Zeeuwse aardappel, Zeeuws zeewier, tarwegras en citrus.
Wijn: Chochokyo, Nakano. Japan. 2007.

Coquille:
Radijsjes, uitjes en bietjes, kardemom en pompernikkel.
Wijn: Riesling von Blauem. Duitsland. 2010. Druif: Riesling.

Zeetong:
Herfstpompoen, krab, hummus en pikantje jus van strandkrab.
Wijn: Lapola, Dominio di Bibei. Spanje. 2009. Druif: Godello en Dona Blanca

Zachte crème van harissa en noorzeekrab.

Reebok.
Jonge groenten en scheuten uit groede, gnocchi van girolle, peperroom en ansjovis vinaigrette.
Wijn: Chateau Tour Haut-Caussan. Frankrijk. 2001. Druif: Merlot en Cabernet Sauvignon.

Sidedish van de Reebok.

Just think Chocolate.
Wijn: Mac Vin, Stephane Tissot. Frankrijk. 2010. Druif: Pinot Noir.

Bessen, amandel, zoethout en violet.
Wijn: Mac Vin, Stephane Tissot. Frankrijk. 2010. Druif: Pinot Noir.

Najaars framboos, pistache, kalamansi en gebruiken love letters.
Wijn: Erbacher Schlossberg. Duitsland. 2009. Druif: Riesling.





2 opmerkingen:

  1. Ik ben het helemaal met jullie eens. Was het allerbeste wat we ooit gegeten en gedronken hebben.ik zie nog niet dat dit ooit overtroffen word. Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ik vond het ook een fantastische ervaring en we hebben inderdaad nog nooit zo lekker en uitgebreid gegeten dit overtrof alles.

    BeantwoordenVerwijderen