zaterdag 18 mei 2013

Dag 7: Orlando

Afgelopen nacht hebben we heerlijk geslapen. Desalniettemin hadden we best wat langer kunnen blijven liggen. We hadden gisteren besloten om niet naar Epcot te gaan, maar we willen toch liever naar Busch Gardens of naar Islands of Adventures.
Vanochtend geprobeerd om ons eigenlijk al bestelde kaartje om te ruilen, maar dat lukte niet. Dus we vroegen ons geld (commissie) terug voor de Epcot kaartjes en zouden het volle bedrag gaan betalen in Islands of Adventures. Gelukkig hadden we gisteren niet ook al betaald voor de kaartjes dus daar hoefden we niks terug te vragen.

Op basis van de reistijd toch voor Islands gekozen, we zagen het niet zo zitten om na een dag pretparken ook nog ruim een uur terug te moeten rijden.


Rond 11:00 uur arriveerden we in het park, nadat we een half uurtje in de rij voor de kassa hadden gestaan. Meteen bij de ingang staat een toffe achtbaan, alleen zouden we daar 70 minuten moeten wachten.


Dus toch maar even doorgelopen. Ook hier zijn we weer onder de indruk van hoe mooi en verzorgd alles er uit ziet. Waar Disney het lieflijke heeft, lijkt dit qua uitstraling meer volwassen en robuuster.


Uiteindelijk zijn we begonnen met Doctor Doom's Fearfall, een 60 meter hoge toren waarbij je recht omhoog geschoten wordt en weer naar beneden gaat. Een snel begin van de ochtend. Daarna doorgelopen naar een wildwaterbaan, waar beloofd werd dat je er drijfnat uit zou komen. Wat een geweldige ervaring! En helaas hebben ze hun woord ook gehouden, we waren beiden drijfnat. We hebben even 15 minuten in de zo'n gezeten om op te drogen, helaas hielp dat niet zo veel. Gelukkig scheen de zon, zodat we wel rustig aan droog werden. Heel wat anders dan de wildwaterbaan in de Efteling.


Ze hebben hier ook een Harry Potter gedeelte in het park. En wij als echte Potter-fans (ahum) mochten dat natuurlijk niet missen. Het was een erg mooi gemaakte soort van achtbaan met daarin een simulator verwerkt. Helaas kan Monique niet zo goed tegen simulators, dus die had de helft van de tijd haar ogen dicht.


Poseidon's Furie was een soort van show, ook weer geweldig opgezet. Veel met water en vuur. Ze weten er wel wat van te maken hier.


Uiteindelijk zijn we toch in de eerste achtbaan geweest, wat een sensatie. Het blijft maar in hoge snelheid doorgaan, waardoor je bijna geen tijd hebt om te denken.


Daarna nog een rondje park gelopen. Monique was wel klaar met de achtbanen, Jaap wilde er nog wel een paar meemaken. Dus nu zit ik heerlijk op een bankje, met het geluid van de achtbaan inclusief schreeuwende mensen alvast de blog tot zover te typen. We merken wel dat vandaag de wachttijden een stuk langer waren dan gisteren. Ook zijn er veel klassen van veel verschillende scholen. Gelukkig zijn ze goed te herkennen aan de bijpassende shirtjes die ze aanhebben.
We zijn inmiddels aardig klaar met het pretpark. Op naar nog een shoppingmall en dan kijken of we op een mooie baan midgetgolf kunnen spelen. Beiden is gelukt, zie onderstaande foto's van onze spannende en nek-aan-nek-race potjes.


Nu nog een hapje eten (het is inmiddels 22:00 uur geweest) en dan weer naar ons motel, hopen dat we weer net zo'n goede nacht voor de boeg hebben.
Liefs, Jaap & Monique

2 opmerkingen:

  1. Zo, ik ben weer op de hoogte. Mooie foto's en verhalen! Blij dat jullie het zo naar je zin hebben. Hier is het pinksterweekend weer aangebroken, fijn een paar dagen vrij. We hebben hard gewerkt de laatste weken, dus dat is dan wel weer dik verdiend. (Eigenlijk wil ik nu een leuke smiley toevoegen, maar wetende dat dat niet gaat werken, bespaar ik me de moeite) geniet er maar fijn van, dikke kus, Teun, Joost, Wendy en Rene

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ik ook,wat mooi die pretparken de foto's zijn in ieder geval geweldig,maar geef mij de natuurparken maar een stuk rustiger. Geniet nog maar lekker met z'n tweetjes dikke kus Theo en Ria

    BeantwoordenVerwijderen