donderdag 9 juli 2015

La Marande

Als verrassing (voor onszelf) zijn we 8-7-2015 gaan eten bij La Marande. Dit kwam toevalling op ons pad. De eigenaar van ons B&B kwam hiermee op de proppen. Dit konden we natuurlijk niet laten schieten en zeker niet voor de prijs van 30 euro voor een 3-gangenmenu. Wij konden natuurlijk geen genoegen nemen met 3-gangen maar ook de andere prijzen waren schappelijk.

De B&B eigenaar had een tafeltje voor ons gereserveerd zodat wij rond 20:00 aan tafel konden. We waren mooi op tijd en het is een restaurant wat in een klein dorpje ligt. Een mooie oprijlaan en aan het einde daarvan een mooi herenhuis met daarin het restaurant. We vonden het weer goed genoeg om op het terras te beginnen. Hier kregen we de kaart bij ons aperitief en konden meteen genieten van de eerste amuse.

We kozen het 7-gangenmenu en lieten de kaas vervangen door iets anders. Monique kreeg de begeleidende wijnen en Jaap kreeg een liter bruisend water om van te genieten.

De tweede set van amuses was super. Daarmee kregen we er steeds meer zin in. Het waren 4 hapjes. Van links naar rechts: coquille in een dunne mouse, een tomaten macaron (beide erg lekker), een dikke mousse van ei en als laatste een mossel (super). Nogmaals met dit begin kregen we er zin in. Om ons heen zagen we ook allemaal lekkere hapjes opgediend worden.

De eerste gang was zalm (SUPER zacht) in een mousse van (we denken wortel). Dit was een erg goed begin. De wijn erbij was lekker en zoals alle wijnen deze avond uit de Bourgogne.

De tweede gang was target in een bouillon van champignons en met champignons en een dobbelsteen van knolselderij en komkommer (denken we). De hierbij geserveerde wijn was de lekkerste witte wijn van de avond.

De derde gang was een combinatie van zeevruchten. Een paar stukjes gamba, mossel en een coquille en passievrucht. Ook hier weer een dobbelsteen van knolselderij en komkommer. Ook dit was erg lekker.

De vierde gang was het hoofdgerecht. We denk dat het lamsrack was. Met beetgare groenen en een lekker jus. Jammer genoeg zat er veel vet aan het lam, en na het verwijderen van dit vet bleef er niet veel lam over. Maar het was lekker zacht en mals. De rode wijn erbij was goed.

De vijfde gang was een soort spot. Citroenijs met eronder krokante biscuit en chocolade. Dit was ter vervanging van de kaas. Aardige gang…

De zesde gang was tiramisu ijs, met mango, passievrucht en chocolade mousse. Hierbij kwam de dessertwijn, een muscat, die erg zoet was. Deze was aardig.

De laatste gang was een rond koekje met daarop avocado ijs, nootjes, perzik en abrikoos-saus. Ook dit was weer lekker.

Tenslotte kregen we nog een paar hapjes. Van links naar rechts: suikersnoepje met daarin een lokale alcoholische drank, sinaasappelsnoepje, bonbon en frambozenmousse. Lekker voor bij de thee.

De hele avond was goed, het vleesgerecht was helaas weinig en de spoom zouden ze wat ons betreft nog steeds mogen vervangen door een tussengerecht voor het hoofdgerecht.

De bediening sprak weinig Engels en wij vroegen weinig door na de uitleg van de gerechten, dus sommige zaken waren raden voor ons. Ze waren in ieder geval vriendelijk en deden hun best om de avond een succes te laten zijn. Halverwege de avond zijn we naar binnen gegaan om het buiten wat aan de frisse kant werd. Dit was uiteraard geen probleem. We kregen tafelwater en voor Jaap de fles Pellegrino. Moesten we zelf bijschenken, en met de wijnen waren ze elke keer mooi op tijd voordat het gerecht opgediend werd.

Het ging wel zoals we gewend zijn in Frankrijk aardig snel. Binnen 1,5 uur hadden we de amuses tot en met het hoofdgerecht achter de kiezen. Gelukkig wilde we zelf ook wel op tijd terug bij het B&B zijn, dat het zat ons niet dwars.

De wijnen die ze schonken waren goed, dat mag je ook wel verwachten uit deze streek. De tweede witte wijn was een wijn die we ook wel zouden willen kopen. Maar we hebben ondertussen gedurende de vakantie al zoveel wijn gekocht, dat we dit hebben gelaten voor wat het is.

De inrichting was op 2 dingen na zeer de moeite waard. We zaten in een grote ommuurde voortuin en dat was absoluut mooi zitten. Jammer dat ze voor het terras plastic simpele stoeltjes hadden, zelfs zonder kussentje. In een dergelijk restaurant verwacht je dit niet. Het zat trouwens niet slecht…

Binnen zag het er beter uit, dit was een kleine ruimte met wat kunst en wel fijne stoelen. Maar goed, als de stoelen al hetgeen is waar we over klagen dan valt het heel erg mee.

Kortom en aanrader voor eenieder die toch moet stoppen halverwege Frankrijk in de buurt van Beaune.

Eten: 8
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 7 (door de stoelen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten