woensdag 12 juni 2013

Dag 4: Moskou - Amsterdam

Vanochtend was het helaas regenachtig. Toch mocht dat de pret niet drukken, om toch nog even op pad te gaan. We wilden graag de Mussenheuvels bekijken. Dit ligt net buiten het centrum van Moskou, vanwaar je een erg mooi zicht op de stad moet hebben. Na een ontbijtje toch in de regen maar op pad gegaan. De eerste stop was een Starbucks, waar we een lekkere koffie hebben gehaald. Daarna op naar de metro, die voor ons bijna geen geheimen meer heeft.


We hebben eerst onze bagage vast naar het station gebracht, vanwaar we later op de dag met de trein naar het vliegveld gaan. Hier konden we ons vast oriënteren, zodat we straks precies weten hoe we moeten lopen. Nadat de bagage afgegeven is, gaan we wederom op pad met de metro. Op naar de Mussenheuvels! Deze liggen 220 meter boven zeeniveau, maar zijn maar 80 meter hoog. Inmiddels was de zon weer gaan schijnen, wat het toch wel een stuk aangenamer maakte.


We hebben een mooi stuk door een park gelopen. Op een gegeven moment kwamen we een vrouw met hond tegen, die erg goed Engels sprak. We hebben haar gevraagd hoe we bij de kabelbaan konden komen. Zij heeft het ons uitgelegd en is uiteindelijk het hele stuk meegelopen. Ze vertelde dat ze oorspronkelijk uit Chicago komt, maar al 20 jaar in Rusland woonde. Al kletsende hebben we met haar nog een minuut of 10 gelopen tot aan de kabelbaan.


De kabelbaan was maar een korte baan, maar wel fijn dat we het stuk bergop niet hoefden te lopen. En inderdaad: het uitzicht boven is geweldig. We hebben wat foto's gemaakt, genoten van het uitzicht en ook eindelijk een foto van ons tweeën laten maken. Helaas waren die niet erg goed gelukt. Er was ook een kerkje, waar we even binnen hebben gekeken. Na dat bezoek nog maar iemand aangesproken om een foto te maken, die gelukkig beter waren.

Daarna nog even bij de universiteit gekeken, aangezien er een immens gebouw stond. Helaas hadden we niet heel lang de tijd, we moeten immers om 18u00 weer naar Nederland vliegen. Dus maar op zoek naar een metrostation. We hebben waarschijnlijk een aardig stuk omgelopen, maar het was lekker weer en fijn om even te wandelen.

En nu zit het er bijna weer op. In de trein wordt dit verhaaltje getypt, foto's erbij gezet en als we internet hebben online gezet. Het was een geweldige ervaring hier. De mensen zijn erg vriendelijk en aardig en de stad is indrukwekkend, schoon en kleurrijk. We hebben een geweldige tijd gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten