woensdag 16 mei 2018

Wollerich

Woensdag 16 mei hebben we weer eens een bezoek gebracht aan Wollerich. Ze hadden een mei-maand aanbieding. In eerste instantie zouden we zondag willen gaan, maar helaas zat het op zondag al vol. Nieuwsgierig als we waren naar het menu, hebben we deze doordeweekse avond gekozen. Er was gelukkig nog plek, maar voor een woensdag zat het behoorlijk vol.

Er hoorde een wijnarrangement bij, maar voor Jaap was het een bob-arrangement. We moeten immers ook weer terug naar huis.

Rond 19:00 lopen we binnen. We beginnen met een glas cava en dan komen ook de amuses.

De eerste ronde: Cake van asperge met eidooier, Knolselderij met madras Zilverui met radijs
En de tweede amuse ronde: Little jem sla, creme van avocado, soja en mosterd

Beide amuse rondes waren zoals zo vaak een heerlijk begin van de avond.

De eerste gang was: graved lax schelvis, meloen, ijs van beurre noisette en schuim van zoetzuur

De tweede gang was zoals zo vaak een HEERLIJKE salade europese kreeft,aardappel, tandoori, appel en basilicum. Dit is de vier keer dat we hier eten en elke keer hebben we een voortreffelijk kreeft salade gehad. Dit is voor ons altijd weer een mooi vooruitzicht als we naar Wollerich gaan. Ook deze keer wat het heerlijk en de rettich bovenop de salade geeft het een perfecte bijsmaak.

De wijn voor beide gangen is een Allegrini soave Veneto, Garganera en chardonnay
Fruit, citrus en bloemen

De derde gang is een gebakken langoustine, kreeftsensaus, pompoen en tamerinde. Ook dit was heerlijk.

De vierde gang een heerlijk gebakken kabeljauw, botersaus, structuren van snijboon, groene asperge

De wijn hierbij voor 3e en 4e gang is een Mad tokaij, Furmint
Citrus, aards, mineral

Het hoofdgerecht is een heerlijk stukje black agnus rund bearnaise saus, hachee van sjalot, asperges, doperwt,bataat
De rode wijn een La cazottes rouge cotes du roussilon, Grenache, syrah, carignan, mourverdre. Garrique, betonnen tanks. 
Rood fruit, kracht.

Dan het pre-dessert: aardbei, cantaloupemeloen, champagne ijs
En tenslotte het dessert, exotisch fruit, kokos, limoen, ijs van sereh

Hierbij krijgen we een Botler brauner-berger-juffer mosel-saar-ruwer, Riesling auslese 2002
Appel, mineraal, bloemig, petrol, friszoet.

Na deze 6 gangen was het natuurlijk nog tijd voor een kopje thee met "snoepjes". En daarmee zat de avond erop. Wederom, zoals we altijd hier ervaren, was het een heerlijke avond en stijgt dit restaurant langzaam voor ons in de lijst van restaurants waar we naar terug blijven gaan. Gelukkig ligt het redelijk in de buurt en hebben ze regelmatig aanbiedingen waardoor we een excuus hebben om terug te komen.

De bediening bestond niet uit veel personen, maar ze waren attent, tijdig met wijnen en water bijschenken. Kortom, netjes en zoals het hoort.

Over de inrichting hoef ik niet zoveel over te zeggen, dit was niet veranderd. En ziet er netjes uit.

Eten: 8
Wijn: 8
Bediening: 8
Inrichting: 8










Geen opmerkingen:

Een reactie posten