zondag 8 oktober 2017

Zarzo

Zaterdag 7 oktober was het tijd om ons 15 jaar samen te vieren. Hiervoor hebben we Zarzo uitgekozen in Eindhoven. We zijn hier nog niet eerder geweest, maar hebben van verschillende kanten goede verhalen gehoord. Dus dit moeten we zelf maar eens gaan uitzoeken.

De reservering stond voor 18:30, wat aan de vroege kant, maar goed. We lopen iets later binnen en zijn de eersten. We krijgen in plek in de serre. Meteen wordt wat ingeschonken en kiezen we champagne als aperitief. Hierbij kiezen we ervoor om naast de gebruikelijke amuses ook ieder 2 oesters te bestellen.

Vrijwel meteen komt de eerste amuse, deels om de smaakpapillen op te starten en deels voor hun om te testen in hoeverre Jaap deze kaas weet te waarderen zodat ze in de andere gerechten er rekening mee kunnen houden.

De amuse met schaapskaas is niet slecht, maar sterkere kaas is niet wenselijk. De andere amuse is een schuim van erwten met daaronder passievrucht. Een lekkerdere amuse dan de kaas. Dan vervolgen ze met de oesters. Deze smaken erg goed.

Na de oesters komen de volgende amuses. Van één ervan hebben we geen foto omdat we dit meteen moesten opeten vanaf een plateau. Dit was karnemelk ijs in een zakje van (iets). Dit was een erg lekkere frisse amuse, hierbij kregen we blaadje sla met kip. Dit was lekker knapperig en fris.

Daarna kwam een bloody mary in een stenen "bolletje" (zie foto). en daarbij brood om te dippen in crème fraiche en mierikswortel. Ook dit was lekker, helaas was dit de laatste amuse, dus hierna zouden we beginnen met de eerste gang.

De eerste gang was mossel, mandarijn en bleekselderij. De bleekselderij was in het stikstof gehouden waardoor daar een soort crumble ijs ontstond. Dit was een apart begin, maar zeker erg lekker.

De tweede gang was langoustine, zolderspek en zuring. De langoustine was licht opgewarmd waardoor de smaak anders is dan we normaal thuis gewend zijn. Het was in ieder geval erg lekker.

De derde gang was buikspek, Anna Dutch Gold Caviar en tuinkers. De buikspek was erg lekker, zeker met de kaviaar en ook de puree eromheen was erg lekker.

De vierde gang  was zwezerik met peer en mierikswortel. Op de zwezerik hadden ze een soort croutons die het was knapperig maken. De zwezerik zelf was erg zacht. Een van de betere zwezeriken die we de afgelopen tijd gehad hebben.

De vijfde gang was een totaal rode ossenhaas, met cantharel en knolselderij. De ossenhaas was top, zie foto. Supermals en zacht van smaak.

Het nagerecht was komkommerijs, met cantaloupe meloenschijven en pompoenpit. Eigenlijk vinden we komkommerijs altijd erg lekker en dat was hier ook weer het geval.

Tenslotte natuurlijk de koffie/thee met lekkernij. De lekkernijen waren bijzonder en lekker. Ze hebben zich er niet makkelijk vanaf gemaakt met voor de hand liggende snoepjes.

Ik durf de wijnen niet meer te noemen, in ieder geval zat er een sherry bij die iets zoeter was dan vorige week bij De Kromme Dissel. Hierdoor ook wat lekkerder, maar het blijft niet ons drankje. De wijnen waren lekker, maar ook niet meer dan dat. Goede keuze, maar geen opvallende WOW-wijnen.

De bediening deed z'n werk goed. Bijschenken van dranken op tijd, vriendelijk, professioneel en attent. Ze deden hun werk in ieder geval goed en waren prettig in de omgang.

De inrichting van het restaurant was een combi van industrieel en eenvoudig restaurant. Tafels zonder tafellakens, waardoor het zeker minder formeel overkomt. Wij zaten in de serre met grote ramen waar je door naar buiten kunt kijken, verder kun je ook beneden zitten in de "kelder" en daar heb je zicht op de keuken. Misschien een volgende keer. Maar het zag er goed uit. Lastig voor personeel dat ze elke keer met de gerechten de trap op moesten lopen naar de serre, maar gelukkig niet ons probleem.

Kortom we hebben een goeie avond gehad in een restaurant waar we zeker nog vaker gaan komen. De bediening prettig, joviaal en vriendelijk en voortreffelijk eten.

Eten: 8
Wijn: 8
Bediening: 8,5
Inrichting: 8,5















Geen opmerkingen:

Een reactie posten