dinsdag 11 juni 2013

Dag 2: Moskou

Dag 2: Moskou
Vanochtend begonnen met een lekker ontbijtje. Daarna de stad in, richting het rode plein en Kremlin. Het verplaatsen per metro gaat ons inmiddels aardig goed af. Af en toe moeten we even rustig kijken en verder maar op 1 station focussen waar we heen willen. Het Russisch blijft lastig.
Gelukkig wel een kortere route naar de metro gevonden en een zonnebril voor Monique, die van haar (of technisch gezien die van Jaap) had de reis naar Schiphol om onlogische redenen niet overleefd.
Bij de kassa om kaartjes te kopen om het Kremlin in te komen, is het erg druk. We besluiten om eerst langs de vestingsmuur te lopen, om een indruk van de grootte te krijgen. Dat vinden we al erg indrukwekkend. Bij de 'poort' om bij het rode plein te komen, is binnen een erg kleine plek waar veel foto's van heiligen hangen en waar we (lees: Theo) een kaarsje aan kunnen steken. Mensen blijken hier erg gelovig te zijn, al biddend op hun knieën zitten ze voor een schilderij van Maria. Dit blijft bijzonder om te zien. Daarna naar het rode plein, wat helaas afgezet is. Er staat ook een podium. Dan maar door een overdekt winkelcentrum (het GOEM) lopen, om toch aan de andere kant van het plein te kunnen komen. Alle grote en dure merken zijn hier vertegenwoordigd, in een erg mooie mall. Hier gestopt voor een drankje en klein gebakje, wat goed smaakte.


Daarna weer lekker naar buiten, het is heerlijk weer. Waar we van een afstandje de Basilius-kathedraal zien. De mooie gekleurde torens lijken afkomstig uit een '1001 nacht' sprookje. We bewonderen het van buitenaf en gaan dan binnen een kijkje nemen. De gehele kathedraal is van binnen opgedeeld in allemaal vrij kleine en soms erg hoge ruimtes. Veel is in bonte kleuren geschilderd en er zijn ook veel kleine gangetjes, de meesten afgezet. Erg mooi om te zien.


We besluiten om verder de vestingsmuur te volgen, die om de zoveel meter een mooie toren heeft, 20 in totaal. Aangezien het bijna lunchtijd is, besluiten we ergens te gaan zitten. Het blijkt een soort van snacken te zijn, maar het smaakt ons aardig goed. Daarna besluiten we om toch maar in de rij voor een bezoek aan het Kremlin te gaan staan. De rij valt mee, maar de kassa's zijn dicht. Na een paar minuten horen we iemand in het Engels vragen of we kaartjes kunnen kopen. Nee, dat gaat niet. Helaas wordt er verder geen uitleg gegeven. Dan maar naar de VVV, informatie inwinnen. Het blijkt dat komende woensdag een feestdag is en daar wordt nu van alles voor klaargemaakt. Dit verklaart ook waarom een erg grote fontein zonder water is en schoon geschrobd wordt. Jammer, maar het Kremlin zullen we niet kunnen bezichtigen.

Op naar het Bilsjoj theater (waar we helaas ook niet een rondleiding kunnen krijgen), om daarna naar het Gorki-park te gaan.


Hier hopen we een boottocht te kunnen doen. Maar eerst even op een terrasje een biertje drinken. Wat opvalt in Moskou, is dat er erg veel witte pluisjes/ pollen in de lucht hangen. Gelukkig hebben we geen hooikoorts, dus dat scheelt alweer.
Onderweg naar het park begint het te regenen. Gelukkig maar een paar minuten en niet echt hard. We lopen vanuit het park naar het water, waar net een boot vertrekt. De volgende boot zal een uur later gaan. Op een terras bedenken we wat we willen doen. Uiteindelijk komen we tot een mooi alternatief: we gaan borrelen in een cocktailbar op de 34e verdieping van een hotel met 360 rond uitzicht op de stad. Hier hebben we lekkere cocktails gedronken en een hapje gegeten. Met een erg mooi uitzicht.


En dan, weer lekker terug naar het hotel. Hier gaan we nog even lekker aan de bar zitten, het was een leuke dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten